Elon Musk 20 dollárt akart a Twitteres „kék pipáért” a celebektől, Stephen King elküldte a francba, Musk már visszakozott is

TECH HÍREK – A hírességeknek nem tetszik Elon Musk legújabb bevételi ötlete a Twitter számára. A milliárdos nemrégiben azt javasolta, hogy a felhasználóknak havi 20 dollárt kell fizetniük azért, hogy kék pipa segítségével hitelesített felhasználókká váljanak.

 

„B*sszák meg, fizessenek nekem” – tweetelte a horrorhíresség Stephen King, aki hozzátette, hogy nem ért egyet a terv teljes alapfeltevésével, amely gyakorlatilag azt követeli, hogy a jelentős követőkkel rendelkező emberek fizessenek azért a lehetőségért, hogy tartalmat generáljanak a weboldal számára.

A felháborodásra reagálva Musk megvédte az ötletet, majd felvetette az ár 8 dollárra való csökkentését: „Valahogy ki kell fizetnünk a számlákat! A Twitter nem támaszkodhat teljesen a hirdetőkre. Mit szólnátok 8 dollárhoz?” – kérdezte.

Később pontosította, hogy a kiegészítések között szerepelne a válaszok, említések és keresések elsőbbsége, valamint feleannyi hirdetés és a hosszú videók és hanganyagok közzétételének lehetősége. „Ez az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a botokat és a trollokat” – tweetelte Musk.

A felhasználók rámutattak, hogy a platform ellenőrzési rendszerének bővítése mindössze évi 15 millió dollárt hozna az oldalnak, ami a platform éves hirdetési bevételének körülbelül 30 óráját érné.

Forrás: DailyBeast

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu