PC-n is hivatalos VR-támogatást kap a Resident Evil: Village?

Bár van egy korrektül működő VR mod, ami mind a négy RE Engine-es (Resident Evil 7: Biohazard, Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake, Resident Evil: Village) játékon működik, talán a Capcom is megvalósítja a hivatalos VR-támogatást PC-n…

 

Júniusban a Sony közölte, hogy a PlayStation VR2-re tart a Resident Evil: Village, ahol 4K felbontást, a szemek nyomonkövetését, 3D-s audiót, és remélhetőleg egy korrekt élményt fog kapni Ethan Winters kelet-európai kalandja. Csakhogy már akkor sem nagyon bíztunk a PC-s átiratban, ugyanis a Resident Evil 7: Biohazard, egy öt éve megjelent játék (!), továbbra sem rendelkezik hivatalos PC-s VR-támogatással, és ma az alap PlayStation VR már tényleg erősen elavultnak tűnhet például a Meta Quest 2 mellett…

A Redditen viszont megvizsgálták a közel két hete frissítést kapó Resident Evil: Village-et, és a forráskódban felbukkant a PlayStation VR után több gyanús string: OpenVR, OculusTouch, OculusVR, OculusRemote, autoLaunchSteamVROnButtonPress… továbbá október 28-án a Capcom frissítette a játék Steames címkéit, ugyanis hozzáadták a VR-t. A probléma csak annyi, hogy ez nem sokat jelent, ugyanis a Capcom 2017 júniusában hozzáadta a Resident Evil 7: Biohazardhoz, de aztán semmi sem történt.

A „nyolcas Resi” körül ez még gyakoribb: 2021 májusában is felbukkant a címkék között, de aztán többször is el lett távolítva, és ez a folyamat néhányszor megismétlődött. Valamit tervezhet a Capcom, de ismét ki kell emelnünk, hogy az előző rész sem kapta meg a VR verziót. Emiatt nem nagyon érdemes rögtön bizakodni, ugyanis lehet, hogy a Sony lefizette a Capcomot, hogy mondjuk egy évig csak PlayStation VR2-n legyen elérhető a Resident Evil: Village VR kiadása, és így jó másfél évvel korábban tették ki mint amikor a legkorábban megjelenhet PC-n (ugyanis nemrég megtudtuk, hogy mikor jön a PSVR2, és… csak annyit említenénk itt, hogy bizony drágább lesz a PlayStation 5-nél!).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu