Alec Baldwin beperli a Rust stábját, hogy „tisztázza a nevét”

MOZI HÍREK – Alec Baldwin keresztkeresetet indított a stáb ellen, akik a Rozsda forgatásán felállították a pisztolyt, amely megölte Halyna Hutcins operatőrt.

 

Halyna Hutchins operatőr tragikus halála miatt több mint egy évvel az eset után még mindig jogi csatározások folynak Alec Baldwin és a Rozsda stábja ellen. Most a Variety szerint Baldwin szeretné „tisztázni a nevét” az ellene indított perben, és elindította saját keresztbeadványát, amelyben a történtekért azt a személyt hibáztatja, aki a töltényeket szállította a produkcióhoz, valamint azt a három stábtagot, akik a fegyvert felállították.

Alec Baldwint a Hutchins elleni lövöldözés óta vizsgálják, amelyben a stáb egy másik tagja is megsérült. Baldwin mindig azt állította, hogy nem ő a felelős az operatőr véletlen haláláért, mivel a kellékeket mind mások állították fel, és ő bízott abban, hogy ezek az emberek megfelelően végzik a munkájukat, hogy minden biztonságban legyen. Az ellenük indított perében azt állítja, hogy az eset csak az ő hanyagságuk miatt történt, és emiatt „mérhetetlen gyász”, valamint „érzelmi, fizikai és anyagi megpróbáltatások” érték. Ügyvédje azt írta:

„Baldwint a forgatáson bárki másnál jobban, tévesen tekintették a tragédia elkövetőjének. Ezekkel a keresztkeresetekkel Baldwin arra törekszik, hogy tisztázza a nevét, és a keresztalpereseket felelősségre vonja a kötelességszegésükért”.

Hutchins lelövésére 2021. október 21-én került sor, amikor Baldwin egy jelenet előkészületei során felvette a Colt.45-ös revolvert, amelyet a stáb állítólag műlövedékekkel állított be. Baldwin állítólag visszahúzta a kalapácsot és elengedte, aminek hatására a fegyver elsült, és a véletlenül benne lévő éles lövedéket Hutchinsra és Joel Souza rendezőre lőtte, aki a vállán sérült meg.

 

MOZI HÍREK - A tervek szerint a Rust forgatását azután fejeznék be, hogy a Halyna Hutchins halálával kapcsolatos nyomozás teljesen lezárult.

Alec Baldwin a hibás a Rust lövöldözésért?

 

Alec Baldwint az eset után többször is kihallgatta a rendőrség, és a Santa Fe Country-i seriffhivatal csak nemrég fejezte be a vizsgálatot, a helyi ügyészek jelenleg azt mérlegelik, hogy Baldwin és mások ellen vádat emelnek-e. Baldwin új keresztkérelme ahhoz a perhez kapcsolódik, amelyet a Rust forgatókönyvfelelőse, Mamie Mitchell indított ellene és a stáb tagjai ellen, aki elmondta, hogy érzelmileg megrázta az incidens, ami miatt szerinte „féltette az életét”.

Baldwin már megpróbálta elérni, hogy ezt a keresetet elutasítsák azzal az indokkal, hogy a baleset az új-mexikói munkáskártérítési rendszer hatálya alá tartozik, de egy bíró a hónap elején elutasította az indítványt, ami arra késztette a színészt, hogy előterjessze keresztkeresetét.

Múlt hónapban Baldwin a halála évfordulóján tisztelgett Hutchins előtt, egy képet osztott meg róla az Instagram-fiókján azzal az egyszerű megjegyzéssel: „Ma egy éve”. A Santa Fe-i ügyészség ugyanakkor közleményt adott ki, amelyben frissítette álláspontját azzal kapcsolatban, hogy emelnek-e vádat Baldwin vagy a Rust legénységének bármely tagja ellen a tragikus, de valószínűleg elkerülhető balesettel kapcsolatban. A közleményükben azt a következtetést vonták le, hogy a nyomozók „alaposan átvizsgálják az összes bizonyítékot, és megfontolt döntést hoznak arról, hogy vádat emelnek-e az érintettek ellen. Senki sem áll a törvény felett, és minden áldozat megérdemli az igazságszolgáltatást”.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu