Mit jelent a Diablo IV-ben a nyílt világ? A Blizzard elmagyarázta! [VIDEO]

Joe Shely, a Diablo IV rendezője, illetve Rod Fergusson, a Diablo franchise-ért felelős vezetője egy új interjúban elmagyarázta, hogy ők miképp értelmezik a játékban a nyílt világ fogalmát.

 

„Az egyik aggály, hogy a „nyitott világ” feliratot egy nagy neonreklámra írjuk és felvillantjuk, az, hogy az emberek azt gondolják, hogy ez a [The Legend of Zelda:] Breath of the Wild-féle „teljesen organikus, bárhová mehetek, bármit megtehetek, és végül magam is rájövök, hogy mit csináljak” megközelítés. Ez nem igazán a mi történetünk. A történetünk lehetővé teszi a non-linearitást, de van egy történet. Azt akartuk, hogy legyen eleje, közepe és vége.

Egy bizonyos helyen akartuk kezdeni, és egy bizonyos helyen akartuk befejezni. Ez a jó dolog a nyitott világban, hogy rengeteg mellékküldetés van, rengeteg olyan dolog van a világban, amit megtehetsz, ami nem a kampány „aranyútján” van, és az a tény, hogy az aranyút egy elágazó útvonal, amiről te döntöd el, hogy mikor és milyen sorrendben akarod megcsinálni ezeket az elágazásokat. [A játékosok] azt mondják, hogy nyílt világokat és szabad választást akarnak, de azt is szeretnék, hogy megmondják nekik, hova menjenek,” mondta Fergusson. Szóval rajtunk áll, hogy a történet mikor melyik fontosabb részeit játsszuk, és ha újrajátsszuk, más sorrendben is megtehetjük, és így másképp fog a játék érződni.

„Ahogy végigmész [a játék világán], rengeteg dolgot kell csinálnod, akár lovon, akár gyalog navigálsz. Tulajdonképpen annyi minden volt, hogy lovon átjutni kihívást jelentett, ezért azt kellett mondanunk, hogy oké, gondoskodjunk arról, hogy az utak valóban jó helyekkel legyenek összekötve, jó módja annak, hogy átmenj ezen a területen, hogy át tudj jutni, hogy gyorsan eljuss azokhoz a helyekhez, ahová mész, és hogy lehetőséged legyen letérni az ösvényről, és érdekes dolgokat látni, tette hozzá Shely. Tartalmilag vissza kellett fogniuk a játék világát, mert túl sűrűnek látták azt. Kissé illúziónak hat a nyílt világ, de erről Fergussonnak van tapasztalata, mert ő a Gears 5-ön dolgozott, mieőtt a Blizzardhoz csatlakozott volna.

A Diablo IV 2023 folyamán jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu