Nem nagy meglepetés: készül a Control 2!

A Remedy Entertainment megerősítette, hogy a Heron kódnevű játéka valójában a Control folytatása lesz.

 

A finn stúdió a weboldalán közölte, hogy megállapodást kötött a 505 Games-szel, hogy közösen fejlesszék és adják ki a Control 2-t. Az első rész már több mint három éve, hogy megjelent, ugyanis 2019 augusztusában jött ki PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, 2020 októberében Nintendo Switch-re, 2021 februárjában PlayStation 5-re és Xbox Seriesre, 2021 júliusában a végnapjait élő Google Stadiára, majd idén márciusban Amazon Lunára is megjelent.

A Control 2 PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re készül, és a Remedy Entertainment saját technológiájára, a Northlight engine-re és eszköztárára építkezik. Jelenleg koncepciós fázisban tart. A Remedy saját maga fogja kiadni PC-re, míg a 505 Games a PlayStation 5, Xbox Series portokért lesz a felelős. A játékról a két cég korábban úgy beszélt, hogy a „egy nagyobb költségvetésű Control” játék lesz, így mögötte több pénz áll mint az első rész mögött. A koncepciós kép még nem sokat mond.

„Izgatottan várjuk, hogy elmélyítsük együttműködésünket a Remedy-vel, és együtt folytassuk a Control sikertörténetét. A Control 2019-es megjelenése óta több mint hárommillió példányban kelt el. A Control az 505 Games eddigi legnagyobb befektetése, ezért különleges helyet foglal el a szívünkben. Hálásak vagyunk az egész játékosközösségnek, amely a Controlt ilyen hosszú életű és szeretett játékká tette, és még izgatottabban várjuk a Control 2 megjelenését,” írta a sajtóközleményben Rami és Raffi Galante, a 505 Games két társ-vezérigazgatója.

Megjelenési időszakot nem közöltek, és mivel még koncepciós fázisban tart, biztos, hogy az Alan Wake 2 (PlayStation 5, Xbox Series, PC; 2023, kiadó: Epic Games Publishing), a Condor (PS5, XSX, PC; 505 Games) és a Vanguard (PC, konzolok; Tencent) kódnevű projektek valamelyike, esetleg a Rockstar Games számára készülő Max Payne 1-2 remake valamelyike hamarabb jut el hozzánk a Control 2-nél.

Logikus lehet így 2024-2025 körül várni rá, hiszen a stúdió évente egy játékot minimum ki szeretne adni.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu