Elon Musk, a nagy gamer, a masszív Twitter kirúgásokkal kinyírta a cég saját gamer fiókját is

TECH HÍREK – Elon Musk állítólag elbocsátott mindenkit, aki a Twitter egymillió követővel rendelkező játékfiókját vezette. A fiók ugyanis nem tweetelt azóta, hogy a Twitter tulajdonosa, Elon Musk tömeges elbocsátásokat rendelt el az egész vállalatnál.

 

Emlékszel még a Twitter Gamingre? A hivatalos Twitter-fiók 2016 elején debütált annak a törekvésnek a részeként, hogy „támogassa a lelkes játékközösséget, és segítse a vezető játékszervezeteket és személyiségeket abban, hogy magas színvonalú tartalmat nyújtsanak a rajongóiknak, és kapcsolatba lépjenek velük a Twitteren”. De most, Elon Musk egyszemélyes uralmának első két hetének káoszában és röhejességében úgy tűnik, végleg eltűnt.

A Twitter Gaming fiók november 3. óta nem tweetelt, egy nappal azelőtt, hogy Musk felére csökkentette a vállalat létszámát. Az elbocsátások a Reuters jelentése szerint a vállalat számos csapatát érintették, köztük a kommunikációs, a tartalomkurátori, az emberi jogi és az etikai csapatokat. Néhány termék- és mérnöki csapatot is érintettek a leépítések. Shiraz Siddiqui, aki korábban a Twitter Gaming vezető szociális vezetője volt, megerősítette, hogy a múlt héten az elbocsátások részeként elbocsátották:

De nem csak Siddiqui volt az, akit elbocsátottak: A Washington Post új jelentése szerint a Twitter Gaming teljes marketingrészlegét egyszerre bocsátották el. Ez egybevág az egymillió követővel rendelkező fiók jelenlegi állapotával, amely utoljára november 3-án, egy nappal az elbocsátások előtt tweetelt. Ezt megelőzően a fiók szinte naponta tweetelt, de az azóta eltelt nyolc napban teljesen elhallgatott.

A játékok általában a Twitter teljes aktivitásának jelentős részét teszik ki: A Washington Post szerint 2022 első felében 1,5 milliárd tweetet írtak a videójátékokról, szemben a „hírekről” szóló 10,4 milliárd tweettel. A Twitter tagadhatatlanul fantasztikus forrása a játékokkal kapcsolatos információknak – a munkám során nagymértékben támaszkodom rá -, és a tartalomkészítők számára is remek lehetőség arra, hogy nagyobb közönségnek mutatkozzanak be. Mindez külön-külön is megtörténik – nem kell követned a Twitter Gaminget ahhoz, hogy lépést tarts a játékokkal a Twitteren -, de a fiók egy nagyobb marketingstratégia részének tűnt, amely most, figyelmeztetés vagy magyarázat nélkül, nyilvánvalóan kaput.

Feltéve, hogy maga a Twitter nem omlik össze és nem válik porrá még az év vége előtt (és tekintve, hogy milyen abszolút gong show volt, mióta Musk átvette az irányítást, 50/50 esélyt adnék erre), a Twitter Gaming fiók egy nap újraindíthatja tevékenységét, egy új csapat irányítása alatt, vagy talán maga Elon, ha ki tudja találni a jelszót. Arról is érkeztek hírek, hogy a túl mélyre vágás után a Twitter most könyörög néhány volt alkalmazottnak, hogy jöjjenek vissza, ami vicces lenne, ha nem lenne annyira szomorú és romboló, szóval talán ott is találnak majd némi életet. Egyelőre azonban elment: A világ egyik legjelentősebb közösségi hálózatának folyamatban lévő fekete lyuk összeomlásának járulékos kára.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu