Kojima filmeket és zenét is alkotna

Az előbbi nem újkeletű, ugyanis a japán zseni saját bevallása a Twitteres biójában az, hogy „testem 70%-ban filmekből áll”.

 

Kojima Hideo a japán Anan Awardson szólalt meg. Itt díjat kapott a kulturális kategóriában a Death Strandingen végzett munkájáért. Beszédében beismerte, hogy a karrierje során csak videojátékokat késszített, „mindegyik [szórakoztató média]felület egymáshoz kapcsolódik digitálisan, és ki szeretnék terjeszkedni a játékokból a filmes és zenés területekre”, mondta Kojima. A filmes vágyálmakat nem nevezhetjük újdonságnak (hiszen már az első két Metal Gear Solidban is masszívabb, filmjeleneteknek is tekinthető jelenetek voltak, amik a későbbi részekben még erősebbé váltak!), ám a zenei tapogatózás újdonságnak nevezhető.

A Death Strandingben is nagy szerepe volt a zenének. A játék soundtrackjét több neves előadó, így például Chvrches, Bring Me The Horizon, vagy a nemrég elhunyt Ryan Karazijának projektje, a Low Roar is hallható a Kojima Productions játékában. A Kojima szerint független-amíg-élek stúdió nemrég bejelentette, hogy Los Angelesben egy TV-s és filmes stúdiót hozott létre, és ennek elvileg idén már valamilyen munkája is lesz.

Vajon mennyi ideje van Kojimának filmekkel foglalkozni? Nemrég hivatalos lett, hogy Elle Fanning és Kutsuna Shioli is szerepelni fog a Kojima Productions egyik, még be nem jelentett játékán. (Mi arra tippelünk, hogy ez az Overdose lesz, ami talán az Xbox-exkluzív projekt lehet.) Készül a Death Stranding 2 is, de ez sem hivatalos még: ezt Norman Reedus, a játék főszereplőjének, Sam „Porter” Bridgesnek a színésze hintette el (és a pletykák szerint ez lesz Kojima utolsó Sony-exkluzív játéka). A The Guardiannak pedig két hete azt nyilatkozta, hogy az egyik új projektje akár egy új médium lehet (nem a jövőlátóra gondolunk, hanem a formátumra), és ha sikere lesz vele, nem csak a játékiparban, hanem a filmiparban is „megfordíthatja a dolgokat”.

Majd meglátjuk. Az viszont fix, hogy Kojimának mindig van két raklapnyi ötlete, és nehéz vele lépést tartani.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu