Két további játék kap PlayStation VR2 portot [VIDEO]

A Thirdverse két játéka ugrik fel a Sony újgenerációs VR-headsetée.

 

Az első az X8, egy belső nézetes lövöldözős játék, amit nem csak Steamen és Oculus Store-on fognak kiadni, hanem a PlayStation Store-on is elérhető lesz, ugyanis PlayStation VR2 port is készül. A játékon a japán cég San Franciscóban található stúdiója dolgozik. A digitális kataklizma az összes kortárs lövöldözős játék újraindítására kényszerített. A különböző belső nézetes lövöldözős franchise-ok hősei a közös ősi játékmotorjukhoz visszatérve keresztezik egymást. Versenyezni fognak, hogy helyreállítsák a forrásvilágukat, és mindegyikük újjáépítse a saját, hazafelé tartó útvonalát.

Az X8-ban a játékosok különböző hősöket testesítenek meg, akik interaktív képességek és egyedi fegyverek segítségével harcolnak egymás mellett és egymás ellen. Minden hős három képességhez férhet hozzá (azonnali, alap, ultimate / instant, basic, ultimate). Minden karakter hős-specifikus tárgyakkal rendelkezik. Ezek szituációs előnyöket kínálnak. Emellett a hősök a karakterükre jellemző fegyverek, páncélok és tárgyak széles arzenáljához férhetnek hozzá. A játékosok több tucat képességet szerezhetnek, és minden egyes hős felszerelését testre szabhatják minden egyes harci kör kezdete előtt. További fegyvereket lehet vásárolni a következő fordulókban rendelkezésre álló pénzeszközökből. (Kissé Counter-Strike-os.)

A játékosok két csapatra oszlanak (akár 5v5 felállásban is), és legfeljebb 16 fordulót játszanak, ahol a támadók egy „Extrapolátor” nevű detonációs eszközt helyeznek el. A védekzők megpróbálják megzavarni ennek telepítését, vagy hatástalanítanuk kell. A támadóknak a csapat Extrapolátorát a térkép meghatározott pontjain kell elhelyezniük, hogy a detonációs folyamatot lehetővé tegyék. Miután elhelyezték, a támadóknak sikeresen meg kell védeniük, miközben az időzítő visszaszámol nullára. A védőknek 30 másodpercen belül deaktiválniuk kell az Extrapolátort A Hatástalanító (The Defuser) segítségével, vagy ki kell iktatniuk az összes támadót, hogy befejeződjön a forduló

Aztán van a csak nagy betűkkel leírt, de a stilisztikát a kukába hajítottuk, így Altair Breakerként nevezett játék, amin szintén a japán Thirdverse dolgozik. Steamen, illetve az Oculus Store-on Questre és Riftre már elérhető augusztus 18-a óta. A PlayStation VR2 port a játék Event Horizon frissítéséig minden tartalmat magába foglalja majd. Lépjünk be az Altair világába, ahol a Vastus-sziget körül kóborló, hátrahagyott Laws-hadsereg (Lethal Autonomous Weapons Systems – halálos autonóm fegyverrendszerek) ellen küzdhetünk térképalapú, kardharcos VR-játékban. Barátainkkal is összeállhatunk a küzdelmekre. A Vastus-sziget egykor mágikus műhelyként működött, de most romokban hever, és a mesterséges intelligenciával való kísérletezéshez használják ki. A harcok során így segíthetünk az Altair élén maradt humanoid mesterséges intelligenciának, Stellának fenntartani a békét.

Használjuk ki a környezetet a mászással és a siklással, hogy könnyedén fel lehessen venni a harcot. Sokféle lehetséges támadás áll majd a rendelkezésünkre a kardon túl is. Egyszerűsített és intuitív felhasználói felülettel rendelkezik, ami nem szakítja meg a játékmenetet. A Tablet segítségével módosíthatunk felszerelésünkön, illetve itt ellenőrizhetjük karakterünk állapotát is. Három játékossal állhatunk össze, hogy harcoljunk. Cross-play is van a PC és a Meta Quest 2 között natív hangos kommunikációt biztosítva. A játék állandó internekapcsolatot igényel!

Sem az X8, sem az Altair Breaker PlayStation VR2 portja nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu