Phil Spencer. akár a PlayStation 7-en és a PS Pluson is ott lehet a Call of Duty!

Az Xbox-vezér szinte kéthetente mondja már, hogy ha a Microsoft engedélyt kap az Activision Blizzard felvásárlására, akkor nem tűnne azonnal el a PlayStation platformokról a Call of Duty.

 

Még nem tudjuk, hogy megvalósulhat-e a közel 70 milliárd dolláros tranzakció, de már több alkalommal hallottuk Phil Spencertől, hogy tiszteletben fogják tartani a Sony és az Activision Blizzard közötti megállapodást, sőt, ez több évvel tovább is fog tartani. Pontosan ez az IP az, ami miatt sokan tartanak a játékipari konszolidációtól (bár nem nevezte meg a Call of Duty-t az ex-Dragon Age producer Mark Darrah, szerinte is ártalmas lesz hosszabb távon a Microsoft lépése), ugyanis a Call of Duty multiplatform volt a kezdetek óta (igaz, az első két rész konzolon még más volt, a harmadik rész pedig kihagyta a PC-t).

„Teljesen nyitott vagyok arra, hogy szerződéses kötelezettséget vállaljak a Sony felé néhány évre, amely azt mondja, hogy ‘Oké, továbbra is elhozzuk a Call of Duty-t PlayStationre’. Teljesen nyitott vagyok erre. Egyáltalán nem probléma. Nem arról van szó, hogy egy bizonyos ponton kihúzom a PlayStation 7 lába alól a szőnyeget, és azt mondom: „Ahaha, csak nem írtál elég hosszú szerződést”. [De] nem lehet olyan szerződést írni, amiben az áll, hogy „örökre”.  […] Az ötlet, hogy olyan szerződést írnánk, amiben benne van az „örökké” szó, szerintem egy kicsit butaság, de egy hosszabb távú kötelezettségvállalás, amit a Sony és a szabályozók is elfogadnának… egyáltalán nincs ellene kifogásom.

[Lesz] natív Call of Duty a PlayStationön, nem kötődve ahhoz, hogy a Game Pass-t is, vagy a felhőből való játékot is vállalniuk kellene. Ha a Call of Duty felhős verzióját szeretnék, akkor azt is meg tudjuk csinálni, ahogy a saját konzoljainkon is. Semmi sincs a hátam mögött. A Call of Duty: Modern Warfare II, nagyszerűen megy PlayStationön és Xboxon is. Majd a következő játék, a következő, az az utáni, a következő, következő, következő, következő, következő is. Natív lesz a platformon, nem kell előfizetni a Game Passra. A Sony-nak nem kell a platformjukra tenniük a Game Pass-t, hogy ez megtörténjen,” mondta Spencer a Decoder podcaston.

Persze a szavak csak szavak. A tettek számítanak…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu