Az Evil West fejlesztője szerint az Xbox Series S nem hátráltatta a játékot

A közelmúlt állításainak ellentmondva az Evil Westet fejlesztő Flying Wild Hog vezető producere arról beszél, hogy az Xbox Series S nem bizonyult akadályozó tényezőnek.

Az Evil West egyik fejlesztője visszavágott azoknak az állításoknak, amelyek szerint az Xbox Series S akadályozza a jelenlegi konzolgenerációt. A kiadó Focus Entertainment és a fejlesztő Flying Wild Hog nemrég jelentette be, hogy milyen teljesítményre számíthatunk az Evil West esetében minden platformon, ami kritikákat váltott ki, tekintve, hogy az Xbox Series S és az Xbox One esetében a képkockasebesség és a felbontás látszólag azonos.

Amikor kiderült, hogy a Gotham Knights PS5-ön és Xbox Series X/S-en csak 30 képkocka/másodperc sebességgel fog futni, heves online vita alakult ki. Sokan csalódtak a konzolhatár miatt, és ez még a fejlesztőket is arra késztette, hogy elmondják nem túl pozitív véleményüket az Xbox Series S-ről. Lee Denovald, a Rocksteady egyik fejlesztője az alacsonyabb specifikációjú konzol GPU-ját hibáztatta, leírva, hogy ezt a generációt „hátráltatja ez a krumpli”. Denovald véleményét hamarosan Ian Maclure indie fejlesztő is megerősítette, aki szerint a fejlesztők következetesen próbálták elérni, hogy „a Series S indulási követelményeit csökkentsék”.

A német Xbox Dynasty-nak adott interjúban Tomek Gop, a Flying Wild Hog vezető producere vitatja azt az állítást, hogy az Xbox Series S „albatrosz a gyártás nyakán”. Amikor az Xbox Series S által bevezetett esetleges korlátozásokról kérdezték, Gop egyértelműen kijelentette: „Nem, miért lenne az?”. Tovább ment, arra hivatkozva, hogy nincs olyan követelmény, hogy „a Series X verzió pontosan úgy nézzen ki, mint a Series S, így fejlesztőként nem vagyunk korlátozva”.

Gop emellett az Xbox Series S-t „kiváló piaci terméknek” nevezte, és azt állította, hogy sok olyan embert ismer, akik „családi szórakozásra szolgáló all-in-one dobozként használják”. Az interjúalany arról is érdeklődött, hogy az Xbox Series S verziója miért van 30 képkocka/másodperc sebességkorlátozással, amit Gop azzal indokolt, hogy felvázolta, hogy a stabil 60-as képkocka sebesség fenntartása nem volt elérhető, és az egyenletes élményt választva jobb választásnak ítélte.

A határozott kijelentések valószínűleg nem fogják eloszlatni az Xbox Series S életképességével kapcsolatos aggodalmakat, de a Flying Wild Hog úgy tűnik, hogy ez nem zavarja őket. A napokban megjelenő Evil West megjelenésével a vámpírgyilkos akció-kalandjáték marketingje is felpörgött. A hét elején megjelent egy Danny Trejo főszereplésével készült trailer, amely a mikrotranzakciók bizonyos formáit vette célba, amit az Evil West nem tartalmaz. Továbbá a játékosok körülbelül 10-15 órás fő kampányra számíthatnak, amelyet szólóban vagy egy barátjukkal együtt is végigjátszhatnak, mivel a kooperatív funkciót a hónap elején megerősítették.

Az Evil West november 22-én lesz elérhető PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu