Hány évig tartaná PlayStationön a Call of Duty-t a Microsoft? Új ajánlat…

A redmondi techcég nagyon le szeretne csapni az Activision Blizzardra, és emiatt gyakran halljuk, hogy a rivális platformon is elérhető maradna a kiadó húzócíme, a Call of Duty…

 

A Call of Duty akkora sarokkő a megállapodásban, hogy emiatt indított komolyabb vizsgálatot ellene az Egyesült Királyság és az Európai Unió (továbbá nem kizárt, hogy az Egyesült Államok sem bólint rá rögtön a megállapodásra, ahogy Szaúd-Arábia tette; Brazília legalább kikérdezte az érintett feleket), hogy a Microsoft közel 69 milliárd dollárért megvásárolhassa az Activision Blizzard Kinget. A Microsoft már a csillagokat is leígéri az égből, csak bekebelezhesse a Bethesda után ezt a kiadót is.

Most azt nyilatkozta a Microsoft a New York Timesnak, higy 10 éves megállapodást ajánlott a Sony-nak a Call of Duty-val kapcsolatban. Tehát 2032-ig a PlayStation konzoljain ott lenne az évente megjelenő lövöldözős játék. Kissé furcsa ezt látni, mert a Sony és az Activision Blizzard közötti megállapodás értelmében a Call of Duty bétatesztjei (és sok egyéb tartalom is) először PlayStationön bukkannak fel. A felvásárlás igényének bejelentése után a Microsoft rögtön kiemelte, hogy a Call of Duty-t a PlayStationön tartaná, de nem volt pontosítva a már érvényes megállapodások után, hogy mennyi ideig maradna a franchise a Sony hardverén.

Szeptemberben Phil Spencer, az Xbox-vezér azt mondt, hogy a jelenlegi megállapodásokon túl további néhány évet garantált a Sony-nak a Microsoft, amire Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója több ponton is elfogadhatatlannak találta a redmondiak ajánlatát, majd október végén már azt állította a Microsoft, hogy amíg lesz PlayStation hardver, addig natív verziót fog kapni a Call of Duty. Ehhez képest a 10 év már szűkebb, de behatárolhatóbb távlatnak tekinthető.

A Sony állítólag megtiltotta egy szerződésben, hogy a Call of Duty felbukkanjon az Xbox Game Passon, ami amúgy szintén hatalmas előnyt adna a Microsoftnak, hiszen így az előfizetéses szolgáltatásán az első naptól elérhető játékra sok előfizető ráugrana…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu