A Renfield rendezője szerint Nicolas Cage Drakuláját „sz*r főnökként” játssza el

MOZI HÍREK – A Renfield 2023 egyik legérdekesebb filmjének ígérkezik, Nicolas Cage ugyanis egy egészen másfajta Drakulát fog életre kelteni.

 

Amikor bejelentették, hogy Nicolas Cage fogja alakítani Drakula legújabb inkarnációját a Renfield című Universal Monsters reboot filmben, egyértelműen olyan lesz, mint egyetlen Drakula sem volt előtte. Most, hogy újabb részletek derültek ki a Bram Stoker gótikus regényének klasszikus karaktereit feldolgozó horror-vígjátékról, Chris McKay rendező elmondta, hogy pontosan hogyan is fog Cage vámpírja a filmben megjelenni.

A Renfield a Universal legújabb újragondolása a klasszikus Universal Monsters IP-nek, és reméli, hogy a 2020-as A láthatatlan ember sikerét követi. A filmet a The LEGO Batman Movie rendezője, McKay rendezi, a forgatókönyvet pedig a Rick & Morty-ról ismert Ryan Ridley jegyzi, maga az ötlet pedig a The Walking Dead alkotójának, Robert Kirkmannek a felvetéséből származik. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Cage alakítja Drakulát, Nicholas Hoult a zakkant csatlósát, R. M. Renfieldet, Awkwafina pedig Renfield szerelmét, akkor az egész olyan lesz, amit nehéz figyelmen kívül hagyni.

Bár ez nem a megszokott Drakula-mese lesz, hiszen a középpontban most először a címszereplő Renfield áll, McKay megígérte, hogy lesz némi fenyegetés a Cage által alakított vámpírból, de alapvetően ő csak egy „sz*r főnök”. Ezt az Empire-nek nyilatkozta;

„Valami mást fogunk csinálni. Messze megyünk attól, amit tipikusan egy Drakula-filmről gondolnánk: modern, és Drakula szemszögéből, mint egy sz*r főnök. [Ez nem egy egyszerű vígjáték. Határozottan van benne egy nyelves felvetés – mi lenne, ha a főnököd szó szerint a pokolból jött főnök lenne?” -, de van benne akció is, van benne sok szív, és nem nélkülözi a fenyegetettséget sem”.

 

Nicolas Cage jó Drakula lesz?

 

Ez a kérdés mindig felmerül, ha az irodalom egyik legtöbbet látott karakterét vesszük kezelésbe. Lugosi Bélától és Christopher Lee-től kezdve Leslie Nielsenen át Morgan Freemanig mindenki eljátszotta már a karaktert, vajon Nicolas Cage is képes lesz-e egy újabb ikonikus interpretációja az ikonikus grófnak? Nicholas Hoult színésztársa szerint lehetséges, hiszen csak dicsérő szavakkal illette a színészt. A film forgatása idén áprilisban fejeződött be, és Hoult korábban így nyilatkozott:

„Igen, a második Nic Cage-élmény hihetetlen volt. Már 14 évesen is dolgozhattam vele. A fiát játszottam az Időjárásember című filmben, és nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy újra vele forgathattam, mert nagy rajongója vagyok. De hogy együtt dolgozhattam vele, miközben Drakulát játszotta, nem hiszem, hogy van két ikonikusabb dolog Drakulánál és Nic Cage-nél. Szóval, hogy ezeket összeraktam, és együtt játszottam vele a jelenetekben, és csak néztem az inspirációját és mindazt, amit a karakterbe belevitt, a szórakozását, az elkötelezettségét, a színészet iránti szeretetét, egyszerűen imádtam minden egyes pillanatát.”

A Renfield 2023. április 14-én debütál a mozikban.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu