Metro 2033: Legacy: egy modder csapat kiválóan épít az alapjátékra [VIDEO]

A Green Games Group hihetetlenül ügyes módon készül kibővíteni a Metro 2033 Reduxot. Elég csak annyit felvezetésként mondani, hogy egy nyílt világhoz hasonló pálya is lesz benne.

 

A csapat egy videót is publikált a modról, és összefoglalták, hogy hol is állnak a fejlesztésben. Jelenleg 60%-os a mod készültsége, így jövőre meg is jelenhet, de ez korábban is megtörténhetett volna, ha nem az eredeti Metro 2033-as engine-re fejlesztik eleinte, ugyanis csak később, 2022 elején váltottak a Redux kiadásra. A fejlesztés teljes menetrendjét emiatt át kellett tervezniük, ezért nem közöltek hosszú ideig semmilyen információt a projektről.

Eközben az első felület (14 ezer objektum) 95%-ban elkészült az objektumok tekintetében, és a geometriája is teljesen kész. Minden történelmi épületet újrateremtettek a méretarányok megőrzésével. Vannak érdekes helyszínek, továbbá a játékos által bejárható épületből is van már néhány. Átdolgozták a teljes történetet, részben átemelve az új engine-re. Elkészült a bejelentett helyszínek szinte teljes geometriája. Már csak a kijevi vasútállomás belseje van hátra, valamint a szintek jelenlegi változatainak kisebb módosításai.

A hét bejelentett sztorifejezetből három teljesen kész, közülük az egyik egy teljesen nyitott világ lesz, és hozzáférést biztosít az összes modtartalomhoz. Két befejezést kidolgoztak. Ezek a játékos döntésétől függnek majd a történet egy kritikus pontján. Új fegyvertervek is vannak a játékban. A Gunslinger Mod modelljeit használják. A Kievsky vasútállomás objektumai 50%-ban, geometriája pedig 70%-ban készült el. A helyszín hatalmas lesz, a Golden Ring ikerhoteltől majdnem az Ukrajna-hotelig fog terjeszkedni. Sok ház és földalatti útvonal van, amiket lootolhatunk, és néha a felszínre is feljuthatunk. A projekt majdnem teljesen át lett már emelve a Redux verzióra. Néhány eszköz is programozva lett ehhez.

Teljesen működő napszakváltás van minden helyszínen. Az állomásokon éjszaka az árusok elalszanak, kevesebb ember van, és a lámpák szinte teljesen le vannak kapcsolva. Sok munka van még, hogy a világot másodlagos párbeszédekkel és eseményekkel töltsék fel. Három minijátékon is dolgoztak: gombaszedés az állomáson, amivel jutalmat kapunk az NPC-ktől; patkányverseny (fogadás egy adott patkányra); illetve az állomás alagútjainak őrzése is megoldott. Helyreállítottak egy sörétes puskát és gránátvetőt, saját menü is van. Sok minden történt ez idő alatt, amit nem fedtek fel, vagy még eléggé korai állapotban van, és emiatt a csapat nem tudja, hogy működni fog. A mod számos elemének tesztelésén, finomításán, létrehozásán és simításán, a szinkronhangokon, és a nehéz technikai problémák megoldásával kapcsolatban még rengeteg munka van.

Tetszetős.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu