Szenved a Need For Speed Unbound PC-n: javasolt a BIOS-frissítés is [VIDEO]

A Criterion Games játéka nem csak a szokásos videókártyás driverfrissítést igényli, hanem az alaplapunk BIOSát is érdemes újabb verziójúra átírni.

 

Akinek esetleg birtokában van már egy Nvidia RTX 4090, ő egyrészt milliomos, másrészt szerencsés (ugyanis ebből a kártyából szinte pillanatok alatt elfogyott a készlet a megjelenéskor, és az RTX 4080-ashoz hozzá sem szagolt a közönség, erről írtunk is), harmadrészt pedig érdekes technikai hibába futhat, ha a Need For Speed Unboundot futtatná rajta. Az Nvidia csúcskategóriás kártyáján az Electronic Arts szerint villog és szétesik minden, ha az új NFS-t játszanánk…

Az Nvidia kiadott egy firmware frissítő eszközt, amivel az RTX 4090 BIOSát frissíthetjük. Ez nem árt a gyári órajel-tuningnak, illetve az erőfelvételi korlátoknak, amit a cég a kártyát összeszerelő cégeknek (pl. ASUS) beállított. Elvileg mindegyik RTX 4090-es GPU-n működik a program, ami a BIOS verziószámát nem írja át a frissítés ellenére, és az egyedi beállításokat is megőrzi. Ez a program egy másik problémát is orvosol, ahol a videókártyák az UEFI módra állított alaplapokon fekete képernyőt eredményeznek mindaddig, amíg a PC be nem tölt a Windowsba. (Ez akkor tud probléma lenni, ha valamit a BIOSban frissíteni kell… például a bootolási sorrendet.)

Van egy másik probléma, amit az Electronic Arts még nem javított ki: aki PC-n a DualSense kontrollert használná, nekik érdemes a DS4Windows pogramot alkalmazni. Közben az is kiderült, hogy az Electronic Arts nem a videókártyánk BIOSának frissítését javasolja, hanem az alaplapunkét. Ez általában úgy zajlik, hogy egy pendrive-ra letöltjük a friss BIOSt a gyártó weblapjáról, az újraindításnál a BIOSba lépünk, és ott frissítünk. Ha a megfelelő alaplapot választottuk (egy Piriform Speccy ezt pillanatok alatt felderíti), akkor néhány perc alatt menni is fog minden.

Lent egy videóban bemutattuk, hogy milyen grafikai probléma bukkanhat fel a Need For Speed Unboundban (még gyengébb GPU-val is). Csak saját felelősségre javasoljuk a megtekintését!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu