Menu

Szenved a Need For Speed Unbound PC-n: javasolt a BIOS-frissítés is [VIDEO]

A Criterion Games játéka nem csak a szokásos videókártyás driverfrissítést igényli, hanem az alaplapunk BIOSát is érdemes újabb verziójúra átírni.

 

Akinek esetleg birtokában van már egy Nvidia RTX 4090, ő egyrészt milliomos, másrészt szerencsés (ugyanis ebből a kártyából szinte pillanatok alatt elfogyott a készlet a megjelenéskor, és az RTX 4080-ashoz hozzá sem szagolt a közönség, erről írtunk is), harmadrészt pedig érdekes technikai hibába futhat, ha a Need For Speed Unboundot futtatná rajta. Az Nvidia csúcskategóriás kártyáján az Electronic Arts szerint villog és szétesik minden, ha az új NFS-t játszanánk…

Az Nvidia kiadott egy firmware frissítő eszközt, amivel az RTX 4090 BIOSát frissíthetjük. Ez nem árt a gyári órajel-tuningnak, illetve az erőfelvételi korlátoknak, amit a cég a kártyát összeszerelő cégeknek (pl. ASUS) beállított. Elvileg mindegyik RTX 4090-es GPU-n működik a program, ami a BIOS verziószámát nem írja át a frissítés ellenére, és az egyedi beállításokat is megőrzi. Ez a program egy másik problémát is orvosol, ahol a videókártyák az UEFI módra állított alaplapokon fekete képernyőt eredményeznek mindaddig, amíg a PC be nem tölt a Windowsba. (Ez akkor tud probléma lenni, ha valamit a BIOSban frissíteni kell… például a bootolási sorrendet.)

Van egy másik probléma, amit az Electronic Arts még nem javított ki: aki PC-n a DualSense kontrollert használná, nekik érdemes a DS4Windows pogramot alkalmazni. Közben az is kiderült, hogy az Electronic Arts nem a videókártyánk BIOSának frissítését javasolja, hanem az alaplapunkét. Ez általában úgy zajlik, hogy egy pendrive-ra letöltjük a friss BIOSt a gyártó weblapjáról, az újraindításnál a BIOSba lépünk, és ott frissítünk. Ha a megfelelő alaplapot választottuk (egy Piriform Speccy ezt pillanatok alatt felderíti), akkor néhány perc alatt menni is fog minden.

Lent egy videóban bemutattuk, hogy milyen grafikai probléma bukkanhat fel a Need For Speed Unboundban (még gyengébb GPU-val is). Csak saját felelősségre javasoljuk a megtekintését!

Forrás: WCCFTech

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu