[TGA 2022] Kratos-t kifektették?! Íme az idei év játéka a The Game Awards-on!

Hiába igyekezett Kratos és a God of War: Ragnarök, az Elden Ring végül kiütéssel győzött a díjátadón.

 

 

Tíz hónappal a megjelenése után, és ugyanazon a héten, amikor végre kapott egy DLC-t, az Elden Ring hivatalosan is az év játéka lett a The Game Awards-on. Amit a több mint 12 millió játékos közül sokan, akik játszottak vele, az elmúlt 12 hónap nagy részében már előre eldöntött tényként kezeltek. A FromSoftware legújabb Souls játéka olyan jelölteket előzött meg, mint a Stray és a Xenoblade Chronicles 3. Kratos-t és új God of War-kalandját nem is említve. Őszintén szólva a végeredmény sosem volt igazán kétséges.

Nos, igazából ez technikailag nem igaz. A Horizon Forbidden West és a Plague Tell Requiem sosem volt esélyes arra, hogy megakadályozza az Elden Ringet a nagy győzelemben. A győztes egyetlen igazi riválisa mégis előkerült, szinte az utolsó pillanatban.

A novemberben megjelent God of War: Ragnarök az egyetlen igazi fenyegetést jelentette az Elden Ring koronájára. Épp időben jött, hogy még figyelembe vegyék; Kratosnak komoly esélye volt elrontani a bulit.

Ez nem történt meg, de ez nem jelenti azt, hogy a Ragnarök és az Elden Ring csatája végetért. Kratos tartogat még meglepetéseket a tarsolyában. Bár az a játék, amelyet a The Game Awards az év játékának nevez, az iparág és a játékosok általában a leginkább elismerik, sokkal több hivatalos díjat is kiosztanak. Az Elden Ring tulajdonképpen ebben a tekintetben is előrébb jár. Most 19 Game of the Year-díjjal rendelkezik, szemben a Ragnarök négy díjával.

Ahogy fentebb már említettük, az Elden Ring játékosai ezen a héten több dolognak is örülhetnek. Hónapokkal azután, hogy az adatgyűjtők felfedezték a The Lands Betweenben elrejtett kolosszeumot, az Elden Ring DLC-t kapott. Ennek középpontjában éppen ez az épület áll. Könnyen lehetett volna egy Game Awards leleplezés is. Ám a FromSoftware úgy döntött, hogy néhány nappal korábban, és alig észrevehetően dobja ki.

Habár a Ragnarök nagyszerű, és valószínűleg szinte bármelyik másik 12 hónapos időszakban megkapta volna az Év játéka címet, nehéz azt állítani, hogy az Elden Ring nem érdemelte volna meg.

A kiterjedt térkép, a hihetetlen bossharcok és az elképesztő dolgok között, amiket a közösség a megjelenés óta tett a játékkal, az Elden Ring még nagyon sokáig méltó lesz az Év játéka címre.

Forrás: Gamespot

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu