Horizon Forbidden West: a PlayStation 4-esek kimaradnak a DLC-ből!

Mivel jóval több PlayStation 4 van a játékosok birtokában mint PlayStation 5 (több indokból), jogos, ha egy tábor kiakad a tartalomhoz való hozzá nem férés miatt.

 

A The Game Awards során hivatalos lett, hogy a Guerrilla Games a Horizon Zero Dawn után a folytatáshoz, a Horizon Forbidden Westhez is készít tartalmi kiegészítőt. Van egy kisebb bökkenő: a Burning Shores DLC egy konzolról lemarad. A Sony Interactive Entertainment és a Guerrilla PlayStation 5-re jelentette be (és később majd PC-n is ott lesz, mert mostanában minden PS5-exkluzív first-party játék átugrik a Steamre és az Epic Games Store-ra; lásd a Returnal példáját, aminek rendszerigényéről ma szó esett), PlayStation 4-re NEM, ugyanis nagyratörő elképzeléseket valósított meg benne a stúdió.

A Redditen az egyik kritikus felhasználó ezt írta: „Ha egy játékot felteszel egy platformra, akkor csak az a tisztességes, hogy minden platformon, ahol elérhető, hozzáférhess minden DLC-hez, ami utána jön, különben akár ki is hagyhattad volna az adott rendszert [a célplatformok közül].” A Twitteren pedig egy a sok kritikus hang közül: „Az összes idő és elkötelezettség, amit Aloy történetének követésébe fektettünk, és a hozzám hasonló emberek, akik nem engedhetik meg maguknak a PlayStation 5-öt, nem fogják látni Aloy történetének befejezését.”

Abból az indokból jogos a felvetésük, hogy az alapjáték valóban elérhető PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, de a kritikus játékosoknak említenénk egy másik példát, ami szintén hasonló helyzetet mutatott fel: alapjáték először az előző konzolgeneráción, majd később a kurrens konzolduón; bejelentették hozzá a kiegészítőt, ám az már elhagyja a PlayStation 4-et és az Xbox One-t. A Cyberpunk 2077-ről van szó, aminek a Phantom Liberty lesz az egyetlen tartalmi bővítése, és bizony ezt a CD Projekt RED nem fejleszti PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Ehhez már egy izmosabb PC, esetleg egy PlayStation 5 vagy Xbox Series kell. Ugye itt is kritikusak?

Ne hunyjanak szemet egy másik példa felett.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu