A Google forradalmi arcfelismerő rendszert szabadalmaztatott?!

TECH HÍREK – A Google szabadalmaztatott egy új rendszert, amely az arcfelismerő technológiát kihasználva személyre szabott tartalomválasztékot mutat a felhasználóknak.

 

 

A Google géniuszai (vagy szupergonoszai?) létrehoztak egy olyan rendszert, amely az arcfelismerő technológiát kihasználva kínál majd a felhasználóknak válogatott tartalmakat. Bár még a fejlesztés korai szakaszában van, a cég új technológiája a jövőben jelentős hatással lehet a játékosokra.

Az expanzív technológiai vállalat folyamatosan kísérletezik a média különböző formáival, és új módszereket fejleszt ki ügyfelei számára a média fogyasztására.

Amint az a Google Stadia esetében nyilvánvalóvá vált, e kísérletek némelyike végül kudarcba fullad. A Stadia bukása ellenére azonban a termékeny vállalatnak sikerült utat találnia emberek millióinak otthonába.

A Google-nek azonban kemény konkurenciával kell szembenéznie, mivel az Apple egyre több médiát és eszközt kínál a hozzáféréshez. Hogy ne maradjon alul, a technológiai vállalat saját rendszerrel állt elő. Ez tovább erősítené a felhasználók és az általuk fogyasztott tartalmak közötti kapcsolatot. Az idén augusztusban benyújtott és a mai napon közzétett szabadalmat látva a vállalat új technológiája az arcfelismerési adatokat használná arra, hogy az egyes felhasználóknak az adott személyre szabott tartalomgyűjteményeket mutasson be. Ezután a felhasználó azt a szolgáltatást, amelyik a kiválasztott tartalmat kínálja, azonnal futtathatná, és azonnal elkezdhetné vagy folytathatná annak használatát. A rendszer képes lenne több különböző profilt tárolni. Mindegyikhez egy előre beállított arcazonosító és egy különálló tartalomgyűjtemény tartozik. A rendszer a felhasználó előre meghatározott választásaiból válogathatna, és amelyet a felhasználónak mutatna be.

Úgy tűnik, hogy az újonnan szabadalmaztatott technológia célja, hogy a lehető legzökkenőmentesebbé tegye a felhasználói élményt. A dokumentációban szereplő képek részletesen bemutatnak egy olyan rendszert, amely például egy tévéműsort közvetíthet egy olyan személy számára, aki elhagyja a szobát, és belép egy másikba, egy másik csatlakoztatott eszközzel. A média az első eszközön szünetel, és miután a felhasználó arcát a második eszközön azonosították, ugyanott folytatódhat. A rendszer az eszköz mikrofonját is beépíti, lehetővé téve a bemutatott tartalom hangalapú aktiválását. Úgy tűnik, hogy még a napszaktól függően is különböző opciókat jelenít meg.

A játékosoknak érdemes megjegyezniük, hogy bár a szabadalom elsősorban a televíziózáshoz és a filmekhez készült, többször említést tesz arról, hogy a rendszert játékkonzolokba is beépíthetik.

Az itt bemutatott lehetőségek, a fejlesztés alatt álló Google Play Games és a videojáték-útmutató átfedésekkel kapcsolatos Google-szabadalom alapján egyértelmű, hogy a vállalat továbbra is számol a játékosokkal.

A Google játékosok számára reményteljes jövő ellenére nem titok, hogy a Stadia hirtelen leállása fájdalmat okozott a fejlesztőknek és a játékosoknak. Ezekkel az új lehetőségekkel a láthatáron a rajongók csak remélhetik, hogy a vállalat a jövőben jobban odateszi magát.

Forrás: egames.news

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu