A Google azért kaszálta el a Stadiát, hogy felhő-alapú gaming laptopokat sózzon ránk?! [VIDEO]

TECH HÍREK – A Google mindössze két héttel a Stadia bezárásának bejelentése után bemutatta „a világ első felhőalapú” játéklaptopjait.

 

 

Ki gondolta volna, hogy rögtön a Stadia bezárásának bejelentése után a Google bemutatja a világ első felhőalapú gaming laptopjait? Persze kevesen gondolták volna, de maga az óriáscég leplezte le őket a hivatalos blogján, ahol az Acer, az ASUS és a Lenovo vállalatokkal együttműködve mutatta be az új Chromebookokat.

Az ár 700 dollár körül mozog majd modelltől függően, de a Lenovoé a legolcsóbb.

Ezek a laptopok „egyesítik a játékra alkalmas hardverfunkciókat, a felhőn keresztül a legújabb, csúcstechnológiás grafikával rendelkező játékokhoz való hozzáférést, valamint a gyors és egyszerű játékra tervezett szoftvereket” – írja a weboldal. Rendelkeznek 120 Hz-es, nagy felbontású kijelzőkkel, RGB billentyűzetekkel anti-ghostinggal, WiFi 6 és immersive audio funkcióval. Az ár 700 dollár körül van, de modelltől függően változhat.

Ezeket a laptopokat a GameBench, egy vezető játékteljesítményt mérő vállalat minőség-ellenőrzésnek vetette alá. Biztosították, hogy 120 fps sebességre képesek, 85 ms alatti késleltetéssel. Az NVIDIA-val is együttműködtek, hogy az RTX 3080-hoz hasonló teljesítményt nyújtsanak. Ez akár 1600p felbontásig is mehet 120fps mellett.

Az egyik előnye, hogy a GeForce NOW alkalmazás előre telepítve érkezik, és a Microsofttal is együttműködtek, hogy az Xbox Cloud Gaminget ezekre a laptopokra is eljuttassák.

Az Amazon Lunával is kompatibilis lesz, ami még nem érkezett meg Európába. A Google is hangsúlyozza a különböző előnyöket, amelyeket a tulajdonosok csak ezekkel a Chromebookokkal nyerhetnek.

Habár a Google leállítja a Stadia-t, több alternatíva is van rá, sőt, néhány cég már be is jelentett megoldásokat, hogy sok felhasználó ne veszítse el minden előrehaladását és idejét.

Forrás: Blog.Google

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu