Már mindenkinek elérhető az Egyesült Államokban az Amazon Luna

Befejeződött az Amazon streamelő szolgáltatásának tesztelési fázisa, így az Egyesült Államokban mindenki kipróbálhatja, hogy a többek között a Twitchet is birtokló cég játékstreamelése hogyan szuperál.

 

A Google Stadia után újabb nagyobb techcég lépett komolyabban a streamelő piacra (ott van az Xbox Cloud Gaming, a PlayStation Now, az Nvidiától a GeForce Now, de állítólag az Electronic Arts is készül valamivel…), ami az Egyesült Államokban PC-n, Macen, Fire TV-n, Fire tableten, iOS telefonokon és tableteken, Android telefonokon és Chromebookokon is igénybe vehető lett az USÁban korlátok nélkül.

„A Prime Gaminggel kapcsolatos elképzelésünk mindig is az volt, hogy javítsuk a játékélményt az emberek által kedvelt játékok ingyenes, játékon belüli tartalmaival, valamint az ingyenes játékok egyre növekvő könyvtárával, és nagy örömmel indítjuk el a Prime Gaming csatornát az Amazon Lunán az Amazon Prime tagok számára. Folyamatosan hallottuk, hogy a Prime-tagok izgatottan várják, hogy kipróbálhassák a felhőalapú játékot a Lunán, és most már azonnal, bárhol kipróbálhatják a Prime Gaming ingyenes játékok forgatott, folyamatosan könyvtárának egyedülálló ajánlatával,” írta a sajtóközleményben Larry Plotnick, az Amazon Prime Gaming általános menedzsere.

Az Amazon Prime tagot egy dedikált csatornán keresztül tehát folyamatosan forgatott játéklistához férnek hozzá. Márciusban ezek várnak a tagokra: Devil May Cry 5; Observer: System Redux; PHOGS!; Flashback; március 8-ától 14-éig pedig az Immortals Fenyx Rising is belép. A retró játékok sem maradnak ki (pl. Street Fighter II), illetve családi játékok is vannak (a Jackbox-sorozat ilyen). A következő nagy frissítés a Twitch platformra is hat: PC-n, Macen és Fire TV-n új, közvetítő gomb is van, amivel a játékmenetet közvetíthetjük a Twitchre egy kamerával a képernyőnkön, ami egyszerűsíti a folyamatot. A Fire TV-s eszközök esetében egy QR-kóddal csatlakoztathatjuk a mobilunkat, ami kameraként és mikrofonként funkcionál.

Az Amazon Lunát a Fire TV-n egy Android vagy iPhone telefonnal is ki lehet próbálni úgy, hogy a telefon kontrollerként funkcionál. Elég a Luna Controller appot letölteni, ami ingyenesen ott van az iOS és Android app store-okban. A képernyőn levő kontroller egy alternatív megoldásként több műfajban (pl. oldalnézetes platformerek, körökre osztott RPG-k, kvízjátékok) is meg tudja állni a helyét.

Április elsejétől az új Amazon Luna+ előfizetés havi 10 dollár (~3300 forint), a Family Channel pedig 6 dollár (~2000 forint) lesz. A korai hozzáféréses fogyasztók, illetve akik március 31-éig előfizetnek, a régi árakat (6/3 dollár, azaz 2000/1000 forint) vehetik igénybe, ha az előfizetésük jó állapotban van. A Retro Channel és a Jackbox Games Channel egyenként havi 5 dollár (~1650 forint), a Ubisoft+ csatorna pedig havi 18 dollár (~6 ezer forint).

Még nem tudjuk, hogy errefelé mikortól fog működni a szolgáltatás.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu