Rondább a Forspoken mint két éve! [VIDEO]

A 2020-as bemutató videó és a 2022-es demó nem ugyanazt a szintet képviseli.

 

A Luminous Productions akció-RPG-jéből összehasonlító videót készített ElAnalistaDeBits, ugyanis a demó elérhető a PlayStation Store-on PlayStation 5-re. A játék a házilag fejlesztett Luminous Engine-en fut, de talán jobb ötlet lehetett volna, ha az Unreal Engine 5-re vált a japán stúdió, ugyanis a megvilágítás, a textúrák, a tereptárgyak geometriája és a részletesség mind alacsonyabb mint a 2020-as bejelentő videóban.

A Forspoken három grafikus móddal rendelkezik a demóban (Quality, Ray Tracing, Performance), ami a végleges játéknak mindössze egy kivonata, és nem valószínű, hogy jelentősen változni fog a végleges megjelenésig. A Quality módban jobbak a textúrák és a látótávolság, illetve a felbontás is magasabb (átlagosan 1728p). A Ray Tracing módban 1512p átlagosan a felbontás, ami alacsonyabb, és a textúrák minősége és a látótávolság is romlik, de cserébe néhány dolog jobb árnyat kapott, ám a globális megvilágítás és a tükröződések esetében nincsen sugárkövetés. A növényzet nem néz ki jobban ezen a módon, emiatt nem javasolt így futtatni a játék demóját.

A Performance mód ugyanúgy megvágja a textúrák minőségét és a látótávolságot, továbbá a felbontást temporal reconstruction segítségével dinamikus 1440p-re viszi le, továbbá a frame rate sem képes stabilan másodpercenként 60 képkockán maradni. A Forspoken támogatja a 120 Hz-et, de akármelyik grafikus módot választjuk, a játék felbontása 1440p-n marad. A Ray Tracing és a Quality mód is 40 FPS-t ér el 120 Hz-en, a Performance pedig marad 60-on. A 2020-as bemutató videóhoz képest jelentősen romlott a látvány, mindegy, hogy melyik módot választjuk.

ElAnalistaDeBits szerint a Forspoken szituációja (a Luminous Engine nem képes hozni az elvárt, beígért grafikus szintet) bizonyítja, hogy miért vitte át a Square Enix az Unreal Engine-re a Final Fantasy XVI-ot. (A XV még a Luminous Engine-en futott.) A Forspoken január 24-én érkezik PlayStation 5-re és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu