Két Tomb Raider Switch portot is elhalasztottak

A Tomb Raider franchise két játékát, amelyek a tervek szerint 2022-ben jelentek volna meg Nintendo Switch-re, most elhalasztották.

 

A Tomb Raider a videojáték-ipar egyik legrégebben futó franchise-a, amelyből 2022 januárjáig több mint 88 millió példányt adtak el.

Október elején a Crystal Dynamics és a Feral Interactive megerősítette, hogy 2022-ben két Tomb Raider-játék is megjelenik Switch-re. Az alapsorozat helyett a Lara Croft and the Guardian of Light és a Lara Croft and the Temple of Osiris című játékokat jelentették be Switch-re, hogy így ünnepeljék a franchise 25 éves évfordulóját. Most megerősítették, hogy mindkét játék nem jelenik meg 2022-ben a Switch-re.

Ahogy azt a DualShockers észrevette, a Feral Interactive egy friss tweetjében bejelentette, hogy a Lara Croft and the Guardian of Light és a Lara Croft and the Temple of Osiris is 2023-ban jelenik meg Nintendo Switch-re. Egy következő tweetben a Feral Interactive megemlítette, hogy fontolóra veszi a Tomb Raider-játékok fizikai változatának piacra dobását, de leszögezte, hogy egyelőre még semmi sincs véglegesítve. Úgy tűnik, nincs meghatározott megjelenési ablak, így a rajongóknak még várniuk kell a konkrétumokra a menetrenddel kapcsolatban.

Már csak néhány nap van hátra az évből, így valószínűleg nem meglepő, hogy a két játék megjelenése 2023-ra csúszik. A konzolokra megjelent Tomb Raider játékok fővonalbeli gyűjteményével ellentétben a Guardian of Light és a Temple of Osiris is izometrikus perspektívából játszódik. Mindkét cím támogatja a kooperatív játékmenetet, és megjelenésükkor többnyire pozitív kritikákat kaptak a kritikusoktól.

Bár a Switch elég erős lehet az újraindított trilógia portolásához, egyelőre nincs szó arról, hogy a Tomb Raider vagy annak folytatásai a Nintendo konzoljára érkeznének. A harmadik féltől származó fejlesztők olyan AAA-játékokat portoltak Switch-re, mint a Doom Eternal, a The Witcher 3: Wild Hunt és a The Elder Scrolls 5: Skyrim, így érdekes lesz látni, hogy Lara Croft legújabb nagyszabású kalandjai megjelennek-e a platformon.

A franchise rajongói a következő években is bőven számíthatnak rá, hiszen a Crystal Dynamicsnál jelenleg is készül egy új AAA játék. Ezt a következő játékot az Amazon Games fogja kiadni, és ez a Tomb Raider-sorozat legnagyobb címének ígérkezik.

A Lara Croft, the Guardian of Light és a Lara Croft, and the Temple of Osiris a tervek szerint 2023-ban jelenik meg Nintendo Switch-re.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu