Nem sok esély van a hajtogatható Apple iPad minire, hamarosan jöhet a 7-es

TECH HÍREK – Az iPad Mini 7 a pletykák szerint új SoC-vel (egylapkás rendszerrel) fog hamarosan megjelenni.

 

A techcég a kisebb tableteken is dolgozik, ugyanis ezek iránt is van kereslet. Az iPad Mini 7-es egy elemző szerint 2023 végén már tömeges gyártásban és szállításban lehet, és 2024 elején jöhet a megjelenés. Ming-Chi Kuo a Twitteren írta, hogy akár 2024 elejére, vagy első felére is átcsúszhat a készlet kiszállítása. Mivel gazdasági válság alakul ki a világon (itt is, hiába említ mást az állampárti média), nem kizárt, hogy az Apple kivárja a mélypontot, és csak utána dobja a piacra az új mini tabletet, mert gazdaságilag sem lenne értelmes, ha a válság közepette adja ki az új termékét, mert a folyamatosan nagy infláció miatt kevesebb ember engedheté meg magának, így sok iPad Mini 7 el nem adott maradna.

Az iPad Mini 6 az A15 Bionic SoC-t használja, az utód pedig szerinte az iPhone 14 Proban és a Pro Maxban egyaránt alkalmazott, 4 nanométeres A16 Bionicot vetheti be. Ehhez versenyképes árt kell párosítani, mert a hatost is jelenleg olcsóbban értékesíti a cég. Az új iPad Mini ugyanazt a 8,3″-os IPS LCD kijelzőt használhatja, és remélhetőleg több RAM társul hozzá, esetleg a kameraszenzorokból több lesz a hátoldalán.

Hajtogatható telefonokból már van néhány a piacon, de ezek nem olcsóak. Az Apple viszont alapból drágábban kínálja a termékeit, így ha hasonló terméket csinálna a cég, akkor nem lenne kedvező a vásárlóknak, és Ming-Chi Kuo szerint 2025 környékén bár jöhet egy hajtogatható iPad, szerinte ez nem fogja az iPad Mini termékcsaládot leváltani, mert az éves értékesítéseken jelentős hatással lenne megfigyelhető az árkülönbség a hajtogathatóságból adódóan. A Samsung szerint a piacra az Apple 2024-ben lép be egy iPaddel és nem egy iPhone-nal, míg a CCS Insight elemzője, Ben Wood szerint ha lesz is egy ilyen iPhone, az minimum 2500 dollár lenne, különben a hagyományos termékcsalád eladásait károsítaná. Wood szerint is egymás mellett marad a hajtogatható iPad és az iPad Mini.

Úgyhogy a termékcsalád jövője még érdekes lehet, mert a kis, hajtogatható tablet marketingje nem lenne egyszerű feladat.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu