2023-ban érkezhet a Grand Theft Auto VI rendes bejelentése?

Bár már tudjuk, hogy a Rockstar Games most minden erővel a Grand Theft Auto új részére koncentrál, még nem láthattuk hivatalosan működés közben (ugyanis szivárgás formájában már láttuk).

 

Tom Henderson (aki erősen megbízhatóvá nőtte ki magát az utóbbi év során) arról írt az Insider Gamingen, hogy szerinte a Rockstar Games és a Take-Two a hivatalos bejelentést jövőre (már majdnem írhatnánk idént is…) ejti meg, és utána a Grand Theft Auto VI vagy 2024-ben, vagy 2025-ben jöhet. Ő az utóbbira tippel, ugyanis a Grand Theft Auto V és a Red Dead Redemption 2 is két évvel a bejelentésük után jelent meg. Ebből adódóan a Microsoft előrejelzése túlzottan optimista lehet (a redmondi cég 2024-re saccolta a GTA VI-ot).

„Azt mondtam, hogy a Grand Theft Auto 6 vagy 2024-ben vagy 2025-ben fog megjelenni, ami egy olyan biztos dátum, amiről még mindig erősen hiszem, hogy bekövetkezhet. Egy 2023-as bejelentés tökéletesen illeszkedne ezekhez az évekhez, különösen, ha ismered, hogy a Rockstar Games és a Take-Two általában hogyan kezelte a játékbejelentéseket és a megjelenéseket a múltban. Lehetséges egy 2024-es megjelenési bejelentés? Persze, de a Rockstar eddigi cselekedetei azt sugallják, hogy a játék megjelenése mindenképpen egy évvel későbbre tolódik,” írja Henderson.

A Microsoft amúgy az Egyesült Királyság verseny- és piacfelügyeleti hivatalának, a CMA-nak benyújtott dokumentumainak egyikében (amiben amellett állt ki, hogy miért lenne jó, ha a 68,7 milliárd dolláros tranzakciót az Activision Blizzard felvásárlásáért lezárhatná) említette meg, hogy a régóta várt Grand Theft Auto VI az elvárások szerint 2024-től lesz kapható. November elején pedig Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója a befektetőknek azt mondta, hogy a Rockstar Games meghackelése nincs hatással a Grand Theft Auto VI-ra, és hogy ő inkább a késést preferálja a nagy bukást elkönyvelő játékok helyett.

Ezért nincs még bejelentve, hogy a GTA VI mikortól lesz kapható…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu