2024-ben jön a 11,1 és 13″-os Apple iPad Pro

TECH HÍREK – A nagy tabletek között is újítani fog az Apple, és ezek a modellek OLED kijelzővel fognak rendelkezni.

 

Nemrég azt lehetett hallani, hogy az Apple elvetette a tervét, miszerint egy 14,1″-os iPad Prot fog kiadni egy mini-LED kijelzővel. Most viszont arról számolhatunk be, hogy milyen alternatívákkal készül a cég. Egyrészt a kijelző méretét csökkentette, másrészt annak technológiája is le lett váltva egy másikra, erősítette meg Ross Young a MacRumorsnak: egy 11,1, illetve 13 colos kijelzőjű iPad Pro készül, és mindkettő OLED kijelzőt kap.

Ezek a modellek valamikor 2024 folyamán jöhetnek, és még pár más változás lehet, például a képernyő körüli keret vékonyabb lesz, továbbá a tablet formája is kisebb mértékben át fog változni. És ez már nem az első alkalom, hogy az OLED kijelzős iPad Pro felbukkant pletykaként, ám a kijelzők mérete újdonság. A jelenlegi nagyobb modell 12,9″-os, és ennek mini-LED kijelzője van, míg a kisebb, 11″-os változat hagyományos LCD kijelzőjű. Mindkettő modellben az Apple M2 chipje van, ami jó CPU és GPU teljesítményt ad. Az OLED kijelzőre váltással a cég megszüntetheti a kijelző technológiájában alkalmazott különbségeket.

Az új modellek a tervek szerint új chipeket is kapnak, amivel egyrészt a teljesítményük fog javulni, másrészt pedig az akkumulátor élettartalma is erősebbé válhat. Csakhogy ne számítsunk rájuk 2023-ban, ugyanis a jelenlegi modelleket az Apple októberben dobta piacra, így 2024 lesz reális megjelenési időpont a két új iPad Pro számára. Ez egybe is esne azzal, hogy állítólag az Apple a jövőbeli iPad és MacBook modellekbe OLED kijelzőt tehet, és ezek 2024-re megjelennek. Ennek hátulütője, hogy a 2023-ra tervezett, 14,1″-os iPad Pro megjelenése le lett szedve a tervezőasztalról.

A minap az iPad Mini modellek lehetséges jövőjéről írtunk, így valahogy kézreesik, hogy a csúcskategóriás tabletekről is szó esett. Ezek azért nem lesznek hajtogathatóak (na az mennyire idiótán festene…?).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu