Sam & Max: The Devil’s Playhouse Remastered: új felújítás a nyomozóduónak [VIDEO]

A Skunkape Games harmadik alkalommal ad egy kisebb felújítást Samnek és Maxnek, akik inkább a kilencvenes években voltak ismertebb karakterek.

 

Miért a harmadik alkalom kifejezés? A Skunkape Games korábban a Sam & Max Save The World Remastereddel, majd utána a Sam & Max: Beyond Time and Space Remastereddel jelentkezett, így az antropmorf kutya és a nyúl mostanában ismét valamelyest ismert lehet a játékosok között. Az eredeti Sam & Max: The Devil’s Playhouse amúgy 2010. április 2-től augusztus 30-áig jelent meg epizodikus formában PlayStation 3-on, PC-n, Macen és iPaden, de ezúttal értelemszerűen kapásból a teljes pakkot kapjuk meg.

Samet és Maxet Steve Purcell alkotta meg még fiatalként, majd 1987-től képregényt indíthatott a két karakterrel. (Animációs sorozat is volt 1997-1998 során, ennek neve The Adventures of Sam & Max: Freelance Police volt.) Számunkra a játékadaptációk a fontosak: az első, a Sam & Max: Hit the Road 1993-ban jelent meg a LucasArts kalandjátékos időszakában. A csapat 2002 és 2004 között dolgozott a Sam & Max: Freelance Police-on, de a SCUMM és GrimE engine helyett 3D-s megoldással próbálkozó kalandjáték a piaci és gazdasági körülmények miatt törölve lett.

A Sam & Max: Save the World korábban Season One néven jelent meg már közel tizenöt éve. Ezt követte a Sam & Max Beyond Time & Space és a Sam & Max: The Devil’s Playhouse. Ezt a három játékot epizodikus formátumban a Telltale Games hozta létre eredetileg. Ebből adódóan a stúdióra jellemző játékmenetre számíthatunk „az ördög játszóházában”, de mivel az is valamelyest a LucasArts point-and-click stílusát használta kiindulópontként, nincs számottevő eltérés.

A Sam & Max: The Devil’s Playhouse Remastered valamikor 2023-ban fog megjelenni, ám a Skunkape Games nem nevezte meg, hogy a sztoikus kutya és a néha kiszámíthatatlan nyúl milyen platformokra készül. Valószínűleg PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu