Négy még be nem jelentett Silent Hill játék is készül?

A Konami mintha hirtelen kiszórta volna az évek óta pachinkókon kívül nem használt IP-jét több fejlesztőnek…

 

A minap írtunk arról, hogy Dél-Korea után Tajvanon is kiértékelték a Silent Hill: The Short Message-et PlayStation 5-re, és az ottani korhatár-besorolásért felelős bizottság weboldalán felbukkant egy artwork kép, továbbá a rövid jellemzés is több részletet felfedett a hivatalosan még be nem jelentett projektről. Erre Dusk Golem hívta fel a figyelmet a ResetEra fórumon, és szintén itt tért ki arra, hogy a Konaminak nem csak ez a be nem jelentett Silent Hill játéka.

Sőt, Dusk Golem szerint a Silent Hill: The Short Message nem tartozik azon három projekt közé, amiről ő hallott. Tehát ezzel együtt összesen négy játékról lehet szó, igaz, mivel nem hivatalos, amit ő mond, érdemes rögtön megkérdőjelezni, amit állít, ugyanis bár tőle korábban főképp a Resident Evil franchise kapcsán hallottunk, nem minden pletykája igazolódott be a hónapok, évek folyamán. Legalább ő jobban megbízható mint Hasan Kahraman. Emlékszik még bárki is az Abandonedre…?

Tegnap összefoglaltuk, hogy mik a hivatalosan is megerősített projektek, úgyhogy idézzük magunkat: „Ott van a Silent Hill 2 Remake, ami Unreal Engine 5-ön fut és a Bloober Team (Layers of Fear, The Medium, Observer) fejleszti, a No Code (Stories Untold, Observation) a Silent Hill Townfall spinoffon dolgozik, a Resident Evil: Resistance és a Resident Evil: Re:Verse kapcsán ismerhető tajvani NeoBards pedig a Silent Hill f-et csinálja, ami az 1960-as évek Japánában játszódik. Ezeket az ősszel erősítette meg a Konami, és ezekhez hozzá lehet tenni az interaktív sorozatot, a Silent Hill: The Ascension, amin a Bad Robot, a Behavior Interactive és a Genvid dolgozik.”

Ha igaz a négy, még meg nem erősített projekt (egyet már kiértékeltek, szóval lehetne hármat írni), akkor meg kell kérdeznünk, hogy ez nem-e túlzás egy olyan IP-nek, ami sosem volt olyan kimagaslóan mainstream talán a 2. és 3. részét leszámítva?

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu