M3GAN: létezik egy sokkal véresebb verziója is a filmnek, mint a moziváltozat?!

MOZI HÍREK – A M3GAN mozikba kerülő változata ugyanis PG-13-as besorolású…

 

 

A M3GAN még a PG-13-as besorolás ellenére is nagy sikert aratott a kritikusok körében. A film a Rotten Tomatoes-on 98%-os, majdnem tökéletes pontszámmal debütált. Az első kritikák alapján magasra értékelték. A horrorrajongók azon aggodalmaira, hogy a besorolás miatt a film túl „puha” lesz, Gerard Johnstone rendező nemrég azzal érvelt, hogy a PG-13-as korlátozás valójában ijesztőbbé tette a filmet, mint amilyen egyébként lett volna.

A producerek, James Wan és Jason Blum szintén megvédték a besorolást, mondván, hogy az volt a cél, hogy a tinédzsereket ösztönözzék a film megtekintésére.

Ezzel együtt még mindig vannak olyan horrorrajongók, akik szívesebben látták volna a M3GAN-t teljes R-besorolású dicsőségében, mielőtt PG-13-as besorolásúra vágták volna le. Akela Cooper, aki a Wannal közösen írt történet alapján készült forgatókönyv társszerzője, szintén ebbe a kategóriába tartozik. Az L.A. Timesnak adott új interjújában Cooper elmondta, hogy a forgatókönyvben a gyilkos baba sokkal erőszakosabb volt. Azt is elmondta, hogy az eredeti vágás „sokkal durvább”, és reméli, hogy a jövőben megjelenik a nem minősített változat. Íme, mit mondott Cooper, amikor arról kérdezték, hogy eredetileg mennyire véresnek képzelték el a filmet.

„Nem feketítem be az Universal-t, szeretem őket, és megértem, hogy miután a trailer vírusként terjedt, a tinédzserek is belekeveredtek, és azt akarod, hogy ők is láthassák. Valamikor lennie kellene egy vágatlan változatnak. … Úgy hallottam, hogy már tervben van. De igen, sokkal gorombább volt. A forgatókönyvben több volt a holttest, mint a filmben. Nem volt egy olyan méretű mészárlás [mint az Eleven kórban], de egy csomó embert megölt, köztük néhány karaktert, akikre James azt mondta: >>Tetszett, amit velük tettél, de azt akarom, hogy éljenek.<< Kegyetlen voltam, de ez megint csak én vagyok. A humorom rendkívül sötét.”

 

A M3GAN ugyan horror, de nem mentes a humortól

 

Bár a M3GAN nagyon is horrorfilm a maga hátborzongató pillanataival és magas holttestszámával, tele van komikusabb elemekkel is. A készítők nem titkolt célja, hogy megnevettessék a nézőket. Ez utóbbira talán a legszembetűnőbb példa a trailerben látható táncjelenet, amely a teljes filmben várható őrületet jelzi. Cooper arról is beszélt, hogy az olyan filmek, mint az Eleven kór és a M3GAN mennyire sikeresek, ha felvállalják magukat, és bár Cooper nem éppen így tervezte a dolgokat, az írónak tetszik a reakció.

„Imádom az Eleven kórra adott reakciókat, és imádom az M3GAN-ra adott reakciókat, de őszintének kell lennem. Nem úgy van, hogy leülök, és azt mondom: >>Megírom a legőrültebb marhaságot, és olyan camp-os lesz!<<. A karakterekből és a történetből indulok ki, és valóságossá teszem őket.”

A film hivatalosan 2023. január 6-án kerül az amerikai mozikba.

Forrás: L.A. Times

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu