További engedmények árán megvalósulhat a Microsoft Activision Blizzard -felvásárlása

Egy elemző szerint a redmondi techóriásnak további koncessziókat (engedményeket) kell vállalnia, viszont így a 68,7 milliárd dolláros tranzakciójuk lezárulhat, és a Microsofté lehet az Activision Blizzard King.

 

A Gamesindustry minden évben megkérdezi az elemzőket, hogy mit várnak az új év során. A legnagyobb téma a Microsoft-Activision Blizzard üzlet volt, és erről beszélt az Ampere Analysis elemzője, Piers Harding Rolls is, aki optimista a felvásárlással kapcsolatban, de úgy látja, hogy a Microsoftnak további vállalásokat kell teljesítenie, különben például az FTC (az amerikai kereskedelmi szövetségi bizottság), az Európai Bizottság, illetve a CMA (az Egyesült Királyság piac- és versenyfelügyeleti hivatala) elgáncsolhatja a tranzakciót.

„Megvalósul a Microsoft-Activision Blizzard King tranzakció? Igen, de további engedményekkel. Ezek az Xbox Game Pass játékok bevonására és a játékok más szolgáltatásokon való elérhetőségére összpontosíthatnak. Szerintem nagyobb az esélye annak, hogy az üzletet engedményekkel zárják le, mint annak, hogy leállítsák. Mikor zárulhat le az üzlet? Ez elhúzódhat 2023 második feléig különösen, ha az FTC ügye a bíróságig jut. Ha a Microsoft engedményeket tesz és nem kell a bíróságra mennie, akkor 2023 első fele lehetséges.

A legnagyobb játékelőfizetési szolgáltatások 2022-ben elszalasztották a növekedési céljaikat, de szerintem 2023-ban okkal gondolkodhatunk pozitívan. Arra számítok, hogy az Xbox Game Pass 2023-ban jelentősen növekedni fog, köszönhetően a szolgáltatásba belépő, nagy várakozással várt first-party játékoknak. Ha az Activision Blizzard King-üzlet létrejön, akkor várhatóan még több mobiljátékot láthatunk majd a Game Passon. Arra is számítok, hogy a Sony több saját, harmadik féltől származó játékot biztosít a megjelenésétől számítva a PlayStation Plus Extra és Premium számára, és ez segíteni fogja az előfizetés elterjedését,” írja Harding-Rolls.

Azért érdemes rá hallgatni, mert a 2022-es előrejelzései közül sok megvalósult, így ő nem annyira földről elrugaszkodott figura, mint mondjuk Michael Pachter, aki mostanában a Wedbush Securitiesnél dolgozik. Reméljük, hogy a Sony valóban új megjelenésekkel is erősíteni fogja a PlayStation Plus Extra/Premium szintjét.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu