Neil Druckmann: a The Last of Us a Resident Evil ellentéte akart lenni!

A Naughty Dog (akik elárulták, hogy miért nem jelentik még be az új játékukat) a Capcom franchise-ának ellentéteként hozta létre a PlayStation 3-on elindított, és azóta transzmédiává avanzsált The Last of Us-t.

 

Neil Druckmann, a Naughty Dog társelnöke a The Hollywood Reporternek adott interjújában elmondta, hogy a Resident Evil ellentéteként tervezte meg a stúdió a The Last of Us-t. Bár Druckmann kedveli a Capcom sorozatát, a saját horror franchise-ukat az intim kapcsolatok felé kívánták terelni egy posztapokaliptikus környezetben a korábban emberként létező ellenségeikkel, miközben a Resident Evil hajmeresztő akció felé tartott például a hatalmas pókokkal és más ellenfeleivel.

„Mi lenne, ha [a The Last of Us] az intim kapcsolatokról szól? A feltétel nélküli szeretet feltárásáról, amit egy szülő érez a gyermeke iránt, és a gyönyörű dolgokról, amik ebből fakadhatnak, továbbá az ebből keletkező igazán szörnyű dolgokról?”, mondta Druckmann, akinek már nebulóként megvolt az IP-re az ötlete. Egy zombis történetet kellett egy informatikai előadás során George Romerónak, az 1968-as Az élőholtak éjszakája rendezőjének beadnia. Neki nem tetszett a koncepció.

Druckmann a Comicbooknak adott interjújában pedig arról beszélt, hogy szerinte két korábbi játékukat is túl korán jelentette be a Naughty Dog, és ezt a hibát nem szeretnék megismételni: „Az Uncharted 4-et és a The Last of Us Part II-t jóval korábban jelentettük be, de ez egy kicsit megnehezítette a munka és a magánélet egyensúlyát, ami néha gondot okozott a stúdióban. Azzal, hogy egy kicsit későbbre halasztottuk a bejelentést, jobban tudtunk játszani a [fejlesztési] menetrenddel, és most már tudatosabbak vagyunk abban, hogyan közelítjük meg a fejlesztést. Tehát ott van a [The Last of Us] többjátékos projektünk, és van egy másik projekt, amiről nem mondok semmit, ami ezen túlmutat, és ami miatt szintén nagyon izgatottak vagyunk.”

A „másik projekt” nem a pletykált Uncharted reboot vagy a The Last of Us Part III lesz talán. Vagy mégis?

Forrás: PSL, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu