The Settlers: New Allies: milyen rendszerigényű az új Settlers? [VIDEO]

A Ubisoft Düsseldorf játéka most már csak nem fog megbotlani a célvonal előtt.

 

Már a 2018-as Gamescomon kiállította a francia kiadó a The Settlers: New Allies-t, és a 2019-es évre tervezték a stratégiai játék megjelenését. Aztán ez nem valósult meg, közbejött a pandémia, majd egy éve már azt mondta a Ubisoft, hogy majd márciusban megjelenik. Aztán ez sem következett be, és akkor lehetett miért aggódni, ugyanis a Ubisoft meghatározatlan ideig elhalasztotta a játékot. (A Ubisoft és a halasztások eléggé gyakoriak: a Skull & Bones mellett például a Prince of Persia: The Sands of Time Remake-et, vagy a talán soha meg nem valósuló Beyond Good & Evil 2-t lehet megemlíteni…)

Aztán november végén a Ubisoft megemberelte magát, ugyanis kitűzött egy pontos megjelenési dátumot (továbbá ejtette a jövő héten búcsúzó Google Stadiát, amit meglepően kitartóan támogatott a francia kiadó), és a The Settlers: New Allies Epic Games Store-oldalán (ugyanis hiába a franciák lassú Steames visszatérése, azért csak nem eresztik el az Epic Games pénzét az exkluzivitás miatt…) felbukkantak a rendszerigények is, így már tudhatjuk, hogy milyen vas kell PC-n a megfelelő futtatáshoz.

 

Minimum rendszerigény:

  • Operációs rendszer: Windows 10 x64 (verziószámot nem említenek)
  • Processzor: Intel Core i3-6100 vagy AMD Ryzen 3 1200, vagy jobb
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videókártya: Nvidia GeForce GTX 950 (2 GB VRAM-mal) vagy AMD Radeon 550 (2 GB VRAM-mal)
  • DirectX: DX11
  • …és ezt nem említik, de szinte biztos, hogy internetkapcsolat a Denuvo miatt

 

Ajánlott rendszerigény:

  • Operációs rendszer: Windows 10 x64 (verziószámot nem említenek)
  • Processzor: Intel Core i7-6700 vagy AMD Ryzen 5 1600, vagy jobb
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videókártya: Nvidia GeForce GTX 970 (4 GB VRAM-mal) vagy AMD Radeon RX 470 (4 GB VRAM-mal)
  • DirectX: DX11
  • …és internetkapcsolat

 

Szóval a játék nem használ DirectX 12-t, így elvileg régebbi operációs rendszereken is működne a játék, ami nem követel egy komplett felújítást. Mondjuk a Radeon 550 nevet nem értjük, az mi is? Van RX 550, de azon 4 GB VRAM van és az újabb modell az ajánlottban feltüntetett RX 470-esnél.

A The Settlers: New Allies február 17-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Epic Games Store, Ubisoft Store), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és Amazon Lunára.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu