Új, sokkal egyszerűbb jailbreak megoldás a PlayStation Vitának! [VIDEO]

Mivel a Sony egyszer végleg becsukja a boltot a PlayStation Vita és a PlayStation 3 számára fenntartott PlayStation Store kapcsán, fel kell készülni arra, hogy a csak digitálisan megjelent játékok eltűnnek… vagy cselekszünk.

 

2021-ben a Sony bejelentette, hogy a PlayStation 3, a PlayStation Portable (PSP) és a PlayStation Vita PlayStation Store-ját meg fogja szüntetni. Akkora ellenzést kapott erre a cég, hogy végül csak a PSP-s PS Store-nak lett annyi, így a PlayStation 3-on és a PlayStation Vitán böngészve még mindig elérhetjük a nekik szánt digitális boltot. Kérdés persze, hogy meddig, mert a Sony a múltat végképp el próbálja törölni (a PlayStation múltja is eltűnt lényegében a weboldaláról), és Jim Ryanben, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatójában annyira bízhatunk, mint egy kecskében, aminek a káposztára kellene vigyáznia.

A PlayStation Vita új jailbreak megoldást kapott. Ez annyit jelent, hogy a handheldet feltörhetjük, és arról bármelyik játékot futtathatjuk a PlayStation Store igénybe vétele nélkül. Ehhez már egy PC sem kell, és mivel sokkal egyszerűbb megoldani a handheld feltörését (ami később valóban az egyetlen módja lesz az azon való játékra, ha valamiből nem készült fizikai, kártyás kiadás), alig tíz perc alatt biztosíthatjuk, hogy a jövőben sem vesznek oda a játékaink. Ehhez a handheld mellett egy olcsó SD2Vita adapter kell, ugyanis egy microSD kártya kelleni fog.

A Sony már el is feledhette a PlayStation Vitát (ami már több mint tizenegy éve, hogy megjelent), de a handheldet a nevéhez méltó módon életben tartja a rajongói tábora. Ha nem az alap 1000-es PlayStation Vitánk van (ahhoz egy hivatalos Sony memóriakártya kell), a Retro Game Corps videója jóvoltából megoldhatjuk, hogy a Vita böngészőjéből megnyissuk a kapukat a jövőbeli biztonsági másolatok futtatása előtt. (A memóriakártyás megoldás elől is ki lehet oldalazni, ugyanis a Vita partíciója jóvoltából belső memóriát is lehet csinálni.)

Aki esetleg szöveges megoldást keres a videó helyett, errefelé megtalálja azt. Remélhetőleg a Sony nem fogja ezt egy új firmware-rel patchelni (a PS3-at ugyanis néha még frissíti…).

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu