`Policenauts 2: Kojimának voltak ötletei, de végül sosem valósult meg!

A japán géniusz nem csak a Metal Gear és a Death Stranding kapcsán lehet ismerős.

 

Kojima Hideo a Konaminál ugyanis két grafikus kalandjátékot is létrehozott. A Snatcherről és a Policenautsról van szó; az előbbi egy Blade Runner (Szárnyas fejvadász)-féle elképzelés volt, míg az utóbbi egy sokkal ambíciózusabb kaland-összeesküvés volt, főszerepben a rendőrasztronautákkal, akik rendet tartanak az emberek űrkolóniáin. A Policenauts 1994-ben jelent meg, és a mai napig kizárólag Japánban jelent meg hivatalosan.

A lokalizációt a Konami rövid idő után ejtete, és így 2009-ig kellett várni, míg a japán PS1-es verzióhoz elkészült az angol, rajongói fordítás, így sokkal többen átélhették Jonathan Ingram történetét, ami több, ma is kényes témát érintett (társadalmi izoláció, technológiai fejlődés, az űrutazás hatásai), így akár egy galaktikus rendőrdrámaként is nevezhetjük. Ez volt az első játék, amiben Kojima és Shinkawa Yoji együttdolgozott. (Ő határozta meg Kojima játékainak művészeti stílusát és a dobozképeken is látható a munkássága!)

„Hiányzik a Policenauts aktualitása. Megvalósítottam a tervezést, a környezetet, a történetet, a forgatókönyvet és a parancsokat, de ez 1990-ben volt, 32 évvel ezelőtt. Ezután át kellett mennem egy másik részleghez, és a teljeskörű fejlesztés elmaradt. Az űrfejlesztés és az orvosi színtér [eközben] drasztikusan megváltozott. Abban az időben senki sem gondolta, hogy egy magáncég az űrbe megy. Japánban azonban akkoriban még nem volt munkamegosztás az adagolás és a felírás terén. Gondoltam egy folytatásra, ahol Redwood visszatér a Földre (haza), hogy bosszút álljon, de ez nem történt meg,” írta Kojima.

Nem értjük a Konamit. Ebben a játékban ott a pénz lehetősége. Hogy a fenébe nem jutott el oda a japán kiadó, hogy míg Kojima ott volt, esetleg valóban kiadják a nyugati közönségnek is a Policenautsot, hogy ne kelljen emulációra és rajongói lokalizációra támaszkodni!? Igaz, Kojima később, az 1998-ban kiadott Metal Gear Soliddal mainstream fejlesztővé vált. Amúgy Tony Redwoodra gondolt, a játék főgonoszára. Egy magas beosztású űrzsaru volt, aki megölte Ingram feleségét, és a Policenauts végén egyszerűen egy ördögi kacajjal a halálba ugrik. A játékban otthonnak nevezik a Földet, míg az űrkolóniát Beyond Coastnak (a játék a fejlesztése során Beyond kódnéven futott, de a Konami ezt a szót nem tudta védjegyezni).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu