Három készülő játékot is törölt az Ubisoft – komoly problémák lehetnek a cégnél?!

Az Ubisoft három be nem jelentett játékot törölt és csökkentette egész éves pénzügyi céljait szerdán, a videojáték-ipart sújtó „romló makrogazdasági körülményekre” hivatkozva.

 

 

A vállalat a Mario + Rabbids Sparks of Hope és a Just Dance 2023 címek gyenge teljesítményére, valamint a kihívásokkal teli gazdasági környezetre hivatkozott. A teljes évre vonatkozóan az Ubisoft azt mondta, hogy a 2022-es nettó könyvelési bevétel 10%-os csökkenésére számít. A vállalat korábban 10%-os nettó könyvelésnövekedést prognosztizált.

„Egyértelműen csalódottak vagyunk a közelmúltbeli teljesítményünk miatt” – mondta Yves Guillemot, a cég vezérigazgatója a közleményben.

„Ellentétes piaci dinamikával állunk szemben, mivel az iparág továbbra is a megamárkák és az örökké élő játékok felé tolódik el, a fogyasztói kiadásokat befolyásoló romló gazdasági feltételek mellett”

A magasabb árakkal és hitelköltségekkel szembesülve a fogyasztók visszafogják a diszkrecionális vásárlásokat. Különösen a szerencsejátékok kerültek nyomás alá.

Az Ampere Analysis piaci adatszolgáltató cég júliusi kutatási jegyzete szerint a játékok és szolgáltatások – beleértve a konzolos és PC-s játékokat is – globális értékesítése 2022-ben várhatóan 1,2%-kal, 188 milliárd dollárra csökkent éves szinten.

Mivel az iparágban egyre nagyobb a konszolidáció, az elemzők az Ubisoftot potenciális felvásárlási célpontnak tekintik. Részvényeinek árfolyama 2022-ben több mint 38%-kal süllyedt, ami 3 milliárd eurót törölt le a vállalat piaci értékéből.

Eközben belső botrányok is kísértik a vállalatot. 2020-ban vezetői átszervezésen mentek keresztül, miután szexuális zaklatásról és visszaélésekről érkeztek hírek. Számos vezető lemondott, köztük a korábbi vezető kreatív igazgató, Serge Hascoet is.

Michael Pachter a Wedbush Securities-től azt mondta, hogy az Ubisoft ünnepi játékkínálata „egyszerűen nem elég jó ahhoz, hogy figyelmet érdemeljen”.

Elmondta, hogy javulást vár az olyan közelgő játékoktól, mint az Avatar, az Assassin’s Creed és a Skull & Bones, „de a Mario + Rabbids-szal idén nem tudták kihozni” – mondta.

Szeptemberben a kínai technológiai óriás Tencent növelte részesedését a vállalatban. A Tencent 300 millió eurót fektetett a Guillemot Brothers Limitedbe, 49,9%-os részesedést szerezve a családi befektetési cégben, amely az Ubisoft 15%-át birtokolja.

Forrás: Vandal

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu