Wanted: Dead: harcmagyarázó [VIDEO]

A Soleil és a 110 Industries beismerten nehéz játéknak szánja, követve a japán klasszikusokat, amik megihlették a Wanted: Dead-et.

 

A fejlesztők szerint ez nem egy átlagos külső nézetes akciójáték, mert a játékmenet alapja a Ninja Gaiden és a Dead or Alive alkotóitól származik, és ezek szerintük a valaha készült legnehezebb és leghálásabb játékok közé tartoznak. Emiatt igazi hardcore kihívással büszkélkedhet és olyan eszközöket biztosít, amelyekkel még a legkeményebb ellenséget is le lehet győzni. Ötvözi a közelharcot a lövöldözéssel, és megköveteli a játékostól, hogy folyamatosan váltson a kettő között, ugyanis az eltérő ellenféltípusokat másképp lehet csak legyőzni.

A játékos már a kezdetektől fogva egy erős távolsági fegyverrel van felszerelve, de kizárólag Hannah puskájára hagyatkozva nem jutunk messzire. A legyőzött ellenfeleink lőszert és másodlagos fegyvereket hagynak maguk után. Ezeket használva a megfelelő választás eldöntheti, hogy a következő ütközetet túléljük, avagy belehalunk és kezdhetjük újra. A siker egyik kulcsa, hogy mozgásban maradjunk, kombinálva a futás és lövöldözés mechanikáját a kardharccal, a csúszással, illetve az időnkénti gránátdobálással. Ne számítsunk arra, hogy a fedezékünk mögül egyesével le fogjuk kapni ellenfeleinket, mert ők Hannát pillanatok alatt lerohanják.

A Wanted: Dead egy kemény játék lesz az azt inspiráló japán klasszikusok hagyományait követve. Mesteri tudást igényel. Fontos lesz tudni, hogy mikor blokkoljuk az ellenséges támadásokat. Ám Hannah pisztolya nem hétköznapi fegyver, amit arra az esetre kapnak a játékosok, ha a fő- és a másodlagos fegyverekből kifogyna a lőszer. A pisztoly a kombókban használandó alapvető összetevő, és vele elkábíthatjuk az ellenséget a támadási animáció közepén, így módink adódik a halálos, stílusos kivégzésekre. A sörétes puskák és gránátvetők távolsági támadásainak kivédése néha az egyetlen módja annak, hogy élve megússzuk. Nem lehet csak véletlenszerűen nyomkodni a gombokat. Az nem lesz elég a túlélshez.

A kezdő kombók elegendőek leszne… a játék kb. első húsz percében. Utána már a skillfára kell hagyatkoznunk. A feloldható képességek három kategóriába vannak osztva: támadás, védekezés és támogatás. Nincs helyes sorrend, hogy ezeket a tapasztalati pontokat miképp költsük el az új képességekre, ebből adódóan játékosonként eltérő tapasztalat lesz a játékmbenetben. Lesz, aki majd a csapattársaik támogatására támaszkodik, más pedig inkább a védekező stratégiákra építenek, de nem kizárt, hogy valaki a Rambo stílust fogja preferálni. A fejlesztők igyekeztek mindenkinek megfelelni.

A Wanted: Dead február 14-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu