A Google Stadia kap még egy utolsó exkluzív játékot, mielőtt a jövő héten bezárna

Köszönetképpen a Google Stadia felhasználóinak a szolgáltatás életének utolsó napjaiban a Google egy utolsó exkluzív játékot tesz közzé.

 

Kevesebb, mint egy héttel a Google Stadia leállítása előtt egy utolsó exkluzív játék jelent meg a platformra. A Stadia-ra csak egy maroknyi exkluzív játék érkezett valaha, amelyek közül néhány nem hagyja el a szolgáltatást annak leállítása előtt.

A Stadia a Google hamarosan megszűnő játékstreaming szolgáltatása, amely 2019 végén indult, és vegyes fogadtatásban részesült. A Google válaszaként a játékstreaming térhódítására, lehetővé tette a felhasználók számára, hogy online streamelt játékokat játsszanak a készülékeiken. Felépítése hasonló volt az olyan szolgáltatásokhoz, mint az Amazon Luna vagy az Xbox Cloud Gaming, de sosem érte el a tőle várt sikert. Tavaly szeptemberben jelentették be, hogy a Google 2023 januárjában bezárja a szolgáltatás kapuit, és nem sokkal később megkezdték a Stadia visszatérítések feldolgozását.

Ahogy az várható volt, a Stadia leállításának bejelentése óta többnyire csend volt a Stadia kiadásának frontján, de a Stadia csapatának meglepő felfedezése megtörte a csendet. A Google Stadia Twitter-fiókja bejelentette, hogy január 13-án megjelenik a Snake-szerű Worm Game című játék, ami valószínűleg az utolsó játék lesz, ami a Stadia-ra megjelenik. Míg néhány Stadia-exkluzív játékot más platformokra is bejelentettek, úgy tűnik, hogy a Worm Game csak 2023. január 18-ig, 11:59 PST-ig lesz játszható.

A Worm Game Stadia-oldala elmagyarázza, hogy a „szerény címet” a Stadia fejlesztése során tesztelési célokra használták belsőleg, és azóta is használatban maradt. Mindig is csak a csapat körében volt látható és játszható, de kevesebb mint öt nappal a szolgáltatás vége előtt adták ki, hogy megköszönjék a felhasználóknak. A játékosok továbbra is ingyenesen játszhatnak a játékkal 180 percig, akár billentyűzettel, akár Stadia kontrollerrel, akár más gamepaddal. A Stadia-rajongók keserédes lelkiismeret-furdalással gyűltek össze a bejelentésre adott válaszokra, hogy a szolgáltatás utolsó tánca lesz az, ami már jóval a 2019-es indulás előtt is a Stadia része volt.

A Google Stadia sosem váltotta be teljesen azokat az elvárásokat, amelyeket sokan hittek benne, de még így is volt egy szenvedélyes rajongói bázisa. Rengeteg olyan játékos volt, aki értéket talált abban, amit a Stadia kínált, híres példa erre a Red Dead Online játékos, aki több mint 6000 órát töltött a Stadia szolgáltatással. A Google Stadia a legtöbbeknek nem fog hiányozni, de a játékstreaming történetében fontos ugródeszkaként fog távozni, amelyet a jövőbeli felhős játékfejlesztők soha nem felejthetnek el.

A Worm Game a Stadia 2023. január 18-i bezárásáig érhető el a Stadián.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu