Dead Space Remake: éjszaka, fejhallgatóval para lehet

Ha a játék technikai rendezője tart attól, hogy így játsszon a Dead Space Remake-kel (amit kívülről-belülről ismer), akkor érdemes megfontolni, hogy így jásszuk. Remélhetőleg nem PR duma ez, bár a játékipar helyzetét látva ki tudja…?

 

A Dead Space Remake technikai igazgatója, David Robillard, illetve a senior producere, Philippe Ducharme a Play magazinnak adott interjút. Ebből már régebben idéztünk, amikor arról volt szó, hogy eleinte az eredeti, 2008-as Dead Space szinte tökéletesen megegyezik a 2023-as remake-kel, úgyhogy ezt a szekciót kihagyjuk, mert nem szeretnénk ismételni.

Úgyhogy hagyjuk Robillardot elmondani, hogy miért para éjjel, fejhallgazóval átélni az átgondolt első Isaac Clarke-sztorit: „Amikor éjszaka játszom, nem tudom fejhallgatón. Túlságosan, kib___ottul ijesztő a realizmus és az atmoszféra miatt. Nem csak vizuálisan, igaz? Ahogyan a hangokat, a környezetet, az effekteket kezeljük; olyan rendszerekkel bírunk, amelyek megpróbálnak megijeszteni.” A mesterséges intelligencia egyfajta rendezőt kapott, Isaac aktívan megszólal, képesek vagyunk az USG Nishimurábók kilépni, hogy a zéró gravitációs területeken találjuk magunkat, extra puzzle-k várnak ránk, továbbá nem lesznek töltőképernyők. Egyszer betölti a játékot, aztán onnantól mehetünk, ahová akarunk vagy tudunk.

Ám a Motive (ugyanis az eredeti stúdiót, a Visceral Gameset már több mint öt éve lezárta az Electronic Arts…) nem akart csak azért mindenbe belenyúlni, mert megteheti, ugyanis fontos volt számukra, hogy megmaradjon az immerzió, a játékban való elmerülés: „Már amikor elkezdtük ezt a projektet, többször végigjártam az eredeti játékot, hogy megbizonyosodjak róla, hogy tényleg a fejemben van-e, és az elmerülés volt az egyik legerősebb szempont. Számunkra bármi, amit megtehettünk, hogy megpróbáljuk fokozni automatikusan igent jelentett [annak alkalmazására],” tette hozzá Ducharme.

A Dead Space Remake már csak napokra van a megjelenésétől, ugyanis január 27-étől, azaz péntektől lesz játszható PlayStation 5-ön, Xbox Seriesen, illetve PC-n. PC-n nem kell a Steam mellé az Origint feltelepíteni (meglepő, hogy az Electronic Arts valamelyest kezd észhez térni ezen a fronton).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu