A Naughty Dog búcsút inthet a The Last of Us franchise-nak?!

A közelmúltban a The Last of Us Part I és az HBO-adaptáció sikerei ellenére a Naughty Dog talán készül búcsút inteni korszakalkotó franchise-ának.

 

 

A Naughty Dog dönthet úgy, hogy nem folytatja a The Last of Us harmadik részét, és inkább továbblép, ahogy azt az Uncharteddel tette. A remastereket és a PC-s portokat leszámítva a Naughty Dog a 2017-es The Lost Legacy óta végzett az Uncharteddel. A fejlesztő lehet, hogy a The Last of Us esetében is erre készül.

A The Last of Us egy közel egy évtizedes franchise, amely 2013-ban indult, és jelenleg az HBO által készített, kritikusok által elismert élőszereplős adaptációnak köszönhetően élvezi a reflektorfényt.

A folytatás 2020-ban érkezett, és egy önálló többjátékos játék is fejlesztés alatt áll. Ám az újabb folytatás szinte garantált sikere ellenére a fejlesztő Naughty Dog úgy dönthet, hogy új törekvéseket és IP-t követ.

A stúdió társelnöke, Neil Druckmann szerint a Sony nem gyakorol nyomást rájuk, hogy folytassák Ellie és Abby történetét. A második rész bosszúról szóló narratívája a rajongók körében hevesen vitatott véget ért. Azonban rengeteg olyan lehetőség van, amely egy harmadik játékra vagy akár spinoffokra is inspirálhat. A Naughty Dog azonban állítólag csak akkor készíti el a The Last of Us 3. részét, ha sikerül egy lebilincselő történetet kidolgozni. A stúdió nem érheti be kevesebbel. A folytatás elemei igencsak heves visszhangot kaptak. Nem lenne meglepő, ha néhány fejlesztő el kívánna határolódni a franchise-tól.

Druckmann korábban azt nyilatkozta, hogy a sorozat harmadik címének szinopszisát már megírták. Ám a jelek szerint ez nem ment át fejlesztésbe. A Naughty Dog jelenleg keményen dolgozik az első önálló többjátékos címen, amelyet az eredeti Last of Us játék részét képező Factions mód ihletett.

A rajongók csalódottan vették tudomásul, hogy az online mód nem tért vissza a nemrég megjelent remake mellett, ami vitát szított a 70 dolláros árával kapcsolatban, amelyet sokan indokolatlanul drágának éreztek.

Még ha a stúdió hamarosan végezne is a The Last of Us-szal, a rajongókról ugyanez nem mondható el. Az HBO tévés premierje rekordot jelentő 4,7 millió nézővel büszkélkedhetett, ami a második epizódra 22%-kal ugrott meg. Ez a csatorna történetének legnagyobb második heti nézőszám-növekedése. Az egyetemes dicséret hatása látszik a videójáték-vásárlásokon is. Hiszen a The Last of Us Part I dobozos példányai 238%-os növekedést értek el az Egyesült Királyságban.

Forrás: VGC, BuzzFeed

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu