Horizon Call of the Mountain: bemutatót kapott a játék főszereplője

A Guerrilla Games és a Firesprite megmutatta nekünk a karaktert, aki Ryas névre hallgat.

 

A két stúdió a PlayStation Blogon közölte az új részleteket a PlayStation VR2 talán legütősebb nyitócímének ígérkező Horizon Call of the Mountainről. A Carja Sundom még mindig a véres vörös razziák (Red Raids), a Carja által a szomszédos törzsek ellen indított brutális támadási és rituális áldozati kampánytól szenved. Ezek a razziák, amelyek számtalan életet pusztítottak el, akkor értek véget, amikor az Őrült Napkirályt, Jirant megdöntötte a fia, Avad. Jiran uralmának utórezgései szétszakították a Carja törzset: azok, akik hálásak voltak uralmának végéért, a Sundomban maradtak, a megölt vezérhez hű katonák pedig a Napesés fellegvárába nyomultak, és Carja in Shadow néven újjáalakultak.

A Horizon Call of the Mountain főhőse, Ryas, egy ilyen katona volt. Miután kulcsszerepet játszott az ifjú Itamen herceg elrablásában a meridiáni otthonából, Ryas vezekelni akar, és vissza akarja szerezni becsületét. Miután hagyta magát elfogni és bebörtönözni a Carja által, Ryas megmenekült a kivégzéstől. Most Avad napkirály és a Blameless Marad bizalmába fogadta. A mesteri hegymászónak, íjásznak és vadásznak, Ryasnak ki kell érdemelnie a szabadságát, cserébe egy új fenyegetés felderítéséért.

A Guerrilla stúdió narratív igazgatója, Ben McCaw így nyilatkozott: „Ryas jó okokból de mégis rossz oldalon találta magát. A családja szétszakadt, és végül bebörtönözték. Ez a történet arról szól, hogyan próbál ebből a helyzetből visszatérni.” Ryas veszélyes kaland előtt áll, és bár lehet, hogy ő az egyetlen, aki képes elvégezni a feladatot, egyedül nem fogja megcsinálni. „Mivel Ryas a Shadow Carja oldalán harcolt, a legjobb esetben is ellenséges a kapcsolata ezekkel a karakterekkel. Közelednie és jóvátételre van szüksége, ha azt reméli, hogy elfogadják,” tette hozzá McCaw.

Vegyük például Hamit, a Carja Sundom kitartó katonáját, aki a határőrként való beosztásának köszönhetően megmenekült a vörös portyák borzalmaitól. Még ő sem képes megbocsátani vagy elfelejteni a Shadow Carja által okozott kegyetlenségeket, mivel sok barátját és bajtársát vesztette el a konfliktusban. Az éles eszéről és lobbanékony természetéről ismert Hami neheztel a Ryas kíséretének feladatára. Gyűlölete azzal szemben, amit Ryas képvisel, csak egy a kihívások közül, amelyekkel szembe kell néznie. A Horizon Call of the Mountain segítségével új perspektívából ismerhetjük meg a Horizon világát, mind Ryas, mind a PlayStation VR2 segítségével. „Fogtuk a Horizon-élményt, és az alapoktól kezdve a virtuális valóságra építettük. Ehhez pedig úgy éreztük, hogy új főszereplőre van szükségünk. Mestermászóként, vadászként és felfedezőként Ryas tökéletes nézőpontot kínál a Horizon elsöprő tájaihoz és veszélyes vadonjaihoz,” mondta McCaw.

A Horizon Call of the Mountain február 22-én rajtol el, kizárólag PlayStation VR2-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu