A Hogwarts Legacy egy transznemű karaktert kapott

A nyitott világú Harry Potter akció-RPG, a Hogwarts Legacy egy transznemű karaktert is tartalmaz, akivel a játékosok találkozhatnak és interakcióba léphetnek.

 

A Hogwarts Legacy egy transznemű karaktert tartalmaz, akivel a játékosok interakcióba léphetnek a Three Broomsticksben Sirona Ryan néven. A Harry Potter megalkotója, J. K. Rowling jelentős vitákat váltott ki azzal, hogy többször is transzfób kijelentéseket tett, és ezeket rendszeresen szétkürtölte több millió Twitter-követőjének. Rowling transzfóbiája sokakat elkedvetlenített a Harry Potter-franchise egésze iránt, ami problémát jelent a Roxfort öröksége videojáték számára.

Rowling megjegyzései nyomán a Hogwarts Legacy fejlesztői elhatárolódtak a szerzőtől, és egyértelművé tették, hogy nem vesz részt a játék fejlesztésében. Ez nem akadályozott meg néhány rajongót abban, hogy a Hogwarts Legacy bojkottjára szólítson fel, mivel egyesek szerint a játék megvásárlása Rowling transzfób nézeteinek támogatását jelenti. Ettől függetlenül a fejlesztők továbbra is azon dolgoznak, hogy elhatárolódjanak Rowling transzfób nézeteitől, sőt, még egy transznemű karaktert is hozzáadtak a játékhoz.

A Hogwarts Legacy lehetővé teszi a játékosok számára, hogy ellátogassanak Hogsmeade-be, egy kis mágikus faluba, amely viszonylag közel található a Roxfort kastélyhoz. Hogsmeade egyik legnépszerűbb létesítménye a Three Broomsticks, egy fogadó/kocsma, amelyet Harry Potter és barátai többször is meglátogatnak a könyvekben és a filmekben. Ha a játékosok a Hogwarts Legacyben ellátogatnak a Three Broomsticksbe, lehetőségük lesz találkozni a tulajdonos Sirona Ryannel, aki történetesen transznemű.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az alábbi videó kisebb spoilereket tartalmaz. A cikk szövege nem tartalmaz spoilereket.

Ryan kisebb szerepet játszik néhány Hogwarts Legacy-küldetésben, de a játékban a Three Broomsticks tulajdonosaként betöltött pozícióján túl nincs jelentős szerepe. A vele való beszélgetés révén a játékosok egy kicsit többet megtudhatnak a hátteréről. Anélkül, hogy spoilereznénk, a játékosoknak lehetőségük van megkérdezni Ryant arról, hogy miért bízik egy bizonyos másik karakterben a játékban. Ryan már az átmenet előtt is ismerte őt. Évekig nem látták egymást, de amikor újra összefutottak, azonnal felismerte őt. „Ami több, mint amit néhány osztálytársamról elmondhatok. Egy másodpercbe telt, mire rájöttek, hogy valójában boszorkány vagyok, nem pedig varázsló” – magyarázza Ryan.

A döntés, hogy egy transznemű karakter is szerepeljen a Hogwarts Legacy-ban, vegyes reakciókat váltott ki. Néhányan dicsérték az Avalanche-ot, amiért megtette ezt a lépést, és úgy vélték, hogy ezzel dacolnak J.K. Rowling transzfób nézeteivel. Mások azzal vádolták a stúdiót, hogy egy „jelképes transznemű karakterrel” próbálja levenni magáról a balhét.

Sirona Ryan nem az első transznemű karakter a videojátékokban, de minden bizonnyal ő lesz az egyik legismertebb, mire a játék végére érünk, és ez nem is baj, függetlenül attól, hogy miért került be a játékba. Az idő majd megmutatja, hogy a Harry Potter-rajongók végül hogyan reagálnak a karakterre, amint február 7-én elindul a Hogwarts Legacy korai hozzáférési időszaka.

A Hogwarts Legacy február 10-én jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X-re, április 4-én PS4-re és Xbox One-ra, július 25-én pedig Nintendo Switch-re.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu