Armored Core 6: Fires of Rubicon: a Souls-játékok és az Elden Ring hatása

A FromSoftware kis szünetet fog tartani a Souls-féle akció-RPG-ktől, és visszatér a mechákhoz.

 

A Taipei Games Show 2023-on Ogura Yasunori, az Armored Core 6: Fires of Rubicon producere egy terjedelmes interjút adott a játékról, amit pontosan olyan nehéznek és jutalmazónak ígér, amit a japán stúdió korábbi játékait látván (Elden Ring, Bloodborne, Souls-sorozat…) megszokhattunk már. Ehhez hasonlót mondott már Miyazaki Hidetaka tavaly is, amikor bejelentették a játékot. Ogura megemlítette például azt is, hogy a franchise újoncainak a koncepciókat valamelyest könnyítették; a szigorúan egyjátékosnak említett történetet is szóba hozta, továbbá azt is, hogy online módokkal is terveznek, és lesz egyensúly is a testreszabhatóság és az agresszív, dinamikus harci stílus között. Ja, és több pénzük van fejleszteni. Ennyit számít az Elden Ring sikere!

„Szabadság[ot ad], hogy többet költhessünk a játék fejlesztésére és az erőforrásokra. Eltökéltük, hogy kihasználjuk a FromSoftware tapasztalatát és know-how-ját, hogy valóban szabadságot teremtsünk a játékos számára a játék irányításával és a sorozat alapját képező testreszabhatósággal kapcsolatos lehetőségek tekintetében. Ez volt a legfontosabb pont, amire összpontosítottunk. Amikor játszol a játékkal, látni fogod, hogy az alkatrészek megváltoztatása hogyan befolyásolja az akcióelemeket. Az akció és a testreszabási elemek valóban szimbiózisban működnek együtt, és tényleg úgy gondolom, hogy ez a legfontosabb dolog. [A testreszabás] a játék legmélyebb eleme, és sok rajongó számára ez a legélvezetesebb. Az új felhasználók szemszögéből nézve azonban ez egy nagyon részletes és összetett rendszer.

Ezúttal számos új intézkedést hoztunk, hogy az összeszerelés és a testreszabás a korábbinál intuitívabbá és logikusabbá váljon. A mechák használata miatt mind a játékos karakter, mind az ellenséges karakterek mozgása során rendkívül dinamikus. Robotokként dinamizmusuknak csak a mozgásuk agresszivitása felel meg. Különösen a támadási távolság változik gyakran, a közelből távolra, majd a távolból ismét közelre. Ami a tényleges történetet illeti, nincs közvetlen kapcsolat a[z Armored Core] V és a legújabb cím között, ami azt jelenti, hogy nem szükséges a sorozat korábbi címeivel játszani,” mondta Ogura.

Az Armored Core V 2012-ben jött ki, és ennek folytatása egy évre rá meg is jelent. Az Armored Core 6: Fires of Rubicon PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu