„Woke” lenne a Dead Space remake? Viták tárgyává vált a játék!

Annak ellenére, hogy a megjelenéskor nagy dicséretet kapott, a Dead Space viták tárgyává vált. Egyesek szerint ugyanis a remake „túlságosan woke”.

 

 

A remake számos változtatásának köszönhetően a Dead Space közösség egy hangos kisebbsége úgy véli, hogy a Motive Studio kiadása „woke-oskodik”. Az egyik legismertebb body horror játékként számon tartott eredeti 2008-as túlélőhorror cím egy olyan időszakban érkezett, amikor a műfaj még nem volt igazán biztos magában.

A Dead Space talán nem rendelkezett a Silent Hill 2 pszichológiai intellektusával, de ezt bőven kárpótolta félelmetes lénydizájnjával és klausztrofób hangulatával.

A Dead Space remake-jének eddigi értékelései elég jók. Sokan egyetértenek abban, hogy az ikonikus horrorjáték ezen iterációja nem csak egy régebbi kiadás modern változata. Ellenkezőleg: valójában továbbfejleszti a Visceral Games által létrehozott eredeti formulát. Ez nem jelenti azt, hogy a játék tökéletes lenne. Néhányan még mindig találnak benne hibát, mint minden más címben. Ám voltak néhányan, akik aggodalmuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy a remake túlságosan belehajolt a politikai tudatosságba.

Ahogy azt a The Gamer kiszúrta, néhányan azzal vádolták a Dead Space-t, hogy „woke”, és külön megjegyezték, hogy a remake hogyan változtatott a dolgokon a reprezentáció nevében. Ennek egyik példája az intro, amikor Kendra Daniels a barátnőjéről beszél. Őt az eredetiben nem említették. A Steam fórumain is van egy vita, amelyben az egyik felhasználó „keményen lekezeli” a játékot. Az illető egy olyan képre mutató linket tett közzé, amely rávilágít néhány olyan változtatásra, amely miatt úgy tűnik, hogy nem tetszik nekik. Például, hogy Johnston helyére egy fekete nő került, és hogy néhány karakter most fizikailag idősebbnek tűnik.

A Twitter-felhasználó ChrisRGun egy olyan streamertől származó klipre posztolt választ, aki, amikor a csevegésükben megkérdezték, hogy mit gondolnak a játékról, azt válaszolták, hogy a fejlesztő hozzáadott néhány „meleg woke sz**ságot”.

A negatív megjegyzések ellenére a remake továbbra is lenyűgözi a rajongókat. Az OG Dead Space idén lesz 15 éves, olyan kortársaival együtt, mint a Fallout 3 és a Grand Theft Auto 4. Habár a játékipar helyzete az évek során megváltozott, a legtöbben egyetértenek abban, hogy a fejlődés nagyrészt pozitív volt. Szerencsére a nők öregedése vagy a karakterek bőrszíne miatti panaszkodás nem akadályozta meg a stúdiókat abban, hogy ebben a modern korban is folytassák az igazságosabb képviselet megvalósítását.

Forrás: The Gamer, Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu