A játékipar egyik kritikusabb CEO-ja úgy véli, hogy az AI-technológia „emeli a tétet” a videójátékok számára

TECH HÍREK – A Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick a videojáték-ipar egyik legkimértebb hangjaként ismert. A közelmúltban egy befektetői felhívás során arról kérdezték, hogy az AI-technológia milyen hatással lehet a játék jövőjére.

 

Míg Zelnick szkeptikus a mesterséges intelligencia körüli felhajtással kapcsolatban, úgy véli, hogy a technológia jelentős mértékben javíthatja az iparágat.

„Én vagyok az első, aki szkeptikusan fogadja mások túlzásait” – mondta Zelnick. „Nincs olyan, hogy mesterséges intelligencia. Az emberek megpróbálnak jobb Grand Theft Auto-t készíteni mesterséges intelligencia segítségével, de ez nem fog megtörténni.”

Szkepticizmusa ellenére Zelnick úgy véli, hogy az AI-kutatás képes forradalmasítani a játékipart azáltal, hogy új eszközöket kínál a kreativitás és a hatékonyság fokozására.

„Az új eszközök nagyon izgalmas korszakát nyitjuk meg” – mondta Zelnick -, és lehetővé teszik csapataink és versenytársaink csapatai számára, hogy nagyon érdekes dolgokat hatékonyabban tudjanak végezni, szóval többet akarunk majd tenni. . Még kreatívabbak akarunk lenni.” A játékiparban az AI-alkalmazások már magukban foglalták a mesterséges intelligencia által generált képek felhasználását a játékművészethez, sőt a játékeszközökhöz, illetve az AI-ellenfeleket a képzéshez.

Zelnick nem hiszi, hogy a mesterséges intelligencia eszközök felváltják az emberi fejlesztőket, de úgy gondolja, hogy emelni fogják a lécet az egész iparág számára, ami még kreatívabb és innovatívabb játékokhoz vezet.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu