A PS Plus és az Xbox Game Pass nem elég nagy ahhoz, hogy hatással legyen az üzletágra?!

Legalábbis még nem – osztotta meg a véleményét a Take-Two főnöke a PS Plus és az Xbox Game Pass helyzetéről.

 

 

Az olyan játék-előfizetési szolgáltatások, mint a PS Plus és az Xbox Game Pass szinte biztosan hatással voltak arra, ahogyan mi, a hardcore szférában a videójátékok értékét érzékeljük. Ám arra még nem gyakoroltak igazán jelentős hatást, ahogyan a nagy kiadók üzletelnek. Legalábbis a Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick így vélekedik erről a kérdésről.

A főnök nemrég megnyugtatta a befektetőket (a Seeking Alphán keresztül), hogy a kiadó kiadványai csak „a megfelelő időben” kerülnek majd az előfizetések közé. Más szóval, a Take-Two nem akarja címeit egyenesen az olyan platformokon indítani, mint a PS Plus. „Úgy gondoljuk, hogy ez a helyes módja az előfizetések támogatásának” – folytatta Zelnick.

A továbbiakban felvázolja a vállalat általános véleményét az ilyen szolgáltatásokról, lényegében azt mondja, hogy a játék-előfizetések még nem tartanak ott, hogy valódi hatással legyenek a hagyományos üzleti modellekre.

„Az előfizetés még mindig egy viszonylag kis üzletág – vállalkozásokról beszélünk. Azt hiszem, a Game Pass legutóbbi bejelentése 25 millió előfizetésről szólt. Még nem beszélünk hatalmas, széles körű üzletről.”

Álláspontját tovább pontosítva azt mondja: „Mindenesetre nem, nem hiszem, hogy az üzlet kannibalizálná a mi üzletünket”.

Talán érdemes kiemelni, hogy a PS Plus rengeteg pénzt hoz a Sony-nak, és mindig is több előfizetője volt, mint a Game Passnak. Ennek ellenére a számok ingadoztak az elmúlt években. A japán cég legutóbbi jelentéseiből kiderül, hogy az előfizetői számok ismét csökkentek. Habár a PS Plus egésze valójában több pénzt termel.

Mindenesetre érdekes Zelnick meglátása a dolgokról. Az olyan hatalmas kiadók, mint a Take-Two, régóta építenek a hasonlóan hatalmas slágerekre. Ezeket általában teljes árú kiskereskedelmi kiadások formájában szállítanak. A vezérigazgató által elmondottak alapján ez nem fog egyhamar megváltozni, a játékvilág nyilvánvaló kiigazításai ellenére sem.

Forrás: SeekingAlpha.com, GamesIndustry.biz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu