The Callisto Protocol: ha nem izzasztott meg eléggé a játék, íme a Hardcore Mode! [VIDEO]

A The Callisto Protocol nagyszabású új frissítést kap, amely bevezeti a Hardcore módot minden játékos számára, valamint egy új kozmetikai készletet a Season Pass tulajdonosoknak.

 

 

A The Callisto Protocol új frissítést kapott minden platformon, amelynek legfontosabb funkciója egy teljesen új nehézségi szint bevezetése: ez a Hardcore Mode. A 2022. december eleji megjelenést követően a játék többnyire közepes kritikákat és némileg vegyes fogadtatást kapott a közösségtől. Azóta viszont számos figyelemre méltó frissítést kapott, amelyek javítottak néhány szemponton.

A legutóbbi nagy frissítés konkrétan a The Callisto Protocol New Game+ volt, amelyet sok rajongó már nagyon várt.

A The Callisto Protocol 3.02-es frissítése minden platformon meglepetésként érte a játékosokat. Számos új kihívást és javítást hozott a játékba, a Hardcore mód a legnagyobb húzónév. Kevesebb zsákmánnyal és megnövekedett ellenséges sebzéssel, valamint a Biophages mutációs sebességének növelésével és néhány más, a játék nehézségi görbéjét érintő változtatással a Hardcore mód még a legkeményebb Callisto rajongókat is próbára teszi. PC-n különösen a játékosok számíthatnak a javuló raytracing teljesítményre. A Steam Deck felhasználók pedig egy csomó dedikált változtatást kapnak, például frissített vezérlési sémát és jobb UI olvashatóságot. A Season Pass-tulajdonosok ezentúl számos új skin-t is felvehetnek. Ezek az Outer Way gerilla harcosok esztétikáját idézik.

Jó látni, hogy a Striking Distance Studios a megjelenést követően is aktuálisnak tartja a játékot. Még akkor is, ha a The Callisto Protocol a kiadója, a Krafton információi szerint alulteljesített. AAA egyjátékos horrorcím lévén a Callistóban megvan a potenciál, hogy releváns maradjon. Talán még kultikus státuszba is kerülhet idővel. Különösen, ha a fejlesztő tovább javítja a játékot minden téren. Valamint, ha a DLC-k végül kötelező darabokká válnak.

Lehetne azt állítani, hogy a Striking Distance Studios legnagyobb problémája ebből a szempontból az volt, hogy a Callistót mindenki a Dead Space remake-hez hasonlította.

Tekintettel arra, hogy a The Callisto Protocol több szempontból is a 2008-as Dead Space cím szellemi folytatása, a játékosoknak mindig is nehéz volt a két projektet különválasztaniuk. Az összehasonlítások pedig általában nem váltak az új IP javára.

Sőt, sokan úgy vélik, hogy a Dead Space a legtöbb szempontból jobb, mint a The Callisto Protocol. Eltekintve persze a látványvilágától. Kétségtelenül lehet vitatkozni arról, hogy a Callisto játékmenetileg megállja-e a helyét. A grafikai hűség néhány esetben egyenesen hihetetlen. Így az új frissítésben jelen lévő raytracing-fejlesztések különösen figyelemre méltóak.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu