Évente egy játékot tervez 2027-ig kiadni a Remedy Entertainment!

A finn stúdió rátapos a gázpedálra, maga mögött hagyva a finoman szólva is felejthető CrossfireX-et (aminek sztorimódján dolgozott…).

 

A Remedy közölte 2022-es üzleti jelentését, és Tero Virtala, a vezérigazgató több játékról is beszélt. Persze a legnagyobb hangsúlyt az Alan Wake 2 kapta, amit az Epic Games fog majd kiadni, de kitért a többi projektre (Control  2, a Condor kódnevű multiplayer Control spin-off, a Vanguard kódnevű free-to-play projekt) is:

„Az Alan Wake 2 már teljes fejlesztés alatt áll. A játék minden tartalma hamarosan a helyén lesz, és már most végigjátszható. Ezután fogunk áttérni az élmény csiszolására. Az Alan Wake egy egyedi márka, amely ma nagy értéket képvisel a vállalat számára. Az Alan Wake Remastered még nem termelt jogdíjat [hogy profitot termeljen]. Arra számítunk azonban, hogy az eladások növekedni fognak, mivel az Alan Wake 2 megjelenése közeleg, és a rajongók és az új játékosok az új konzolokon is meg akarják ismerni az eredeti történetet. A Control 2 kibővíti az eredeti Control történetét és világát. Most már részletes koncepciókkal rendelkezünk a játék víziójáról és minden kreatív területről, beleértve a játékmenetet, a narratívát és a művészeti stílusát. Elégedettek vagyunk a csapat által végzett munkával, és januártól a játék már a koncepciós fázisba lépett.

A Condor kódnevű projekt egy szolgáltatásalapú játék, és mint ilyen, új típusú játék a Remedy számára. Biztosítjuk, hogy az alapvető játékmenet szilárd legyen. Összehozzuk a megfelelő csapatot és gyártási modell, és türelmesen haladunk a fejlesztéssel. Partnerünkkel, az 505 Games-szel együtt nagy potenciált látunk benne. Továbbra is a koncepciós szakaszában van, ahogy a Vanguard is. Ősszel úgy döntöttünk, hogy tovább tartjuk a koncepciós fázisban, a fejlesztőcsapat jelentős bővítését pedig idénre halasztottuk. A Vanguard csapata előrelépett, és továbbra is dolgozik az alapvető játékmenet és a metajáték fejlesztésén, valamint a Remedy-stílusú narratíva és világépítés alkalmazásának bizonyításán. A kiválasztott kulcsemberek felvételével a csapat erősebb lett,” állítja Virtala.

A Max Payne 1 & 2 Remake-et se felejtsük. Erről Virtala annyit mondott, hogy jól haladnak vele, de koncepciós tervekről van még csak szó. A finnek nagy fába vágták a fejszéjüket: minden, amiről eddig beszéltünk, 2027-ig meg kell, hogy jelenjen, azaz évente egy játékot ki szeretnének adni! Ez persze a finnek pénztárcáját kissé megviselte: a jövedelem 2,5%-kal csökkent 2021-hez képest (az Alan Wake Remastered még mindig csak az Epic Games költségeinek behozásánál tart!), és idénre sem remélnek sokat. Befektettek a Northlight engine-be a tavalyi év során, hogy a játékok megfelelően fussanak rajta, és 2021-hez képest közel kétszer annyi új munkaerőt alkalmaz a Remedy Entertainment.

Remélhetőleg minden jól sül el nekik.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu