Rengeteg pénzt hozott adományként össze a Bungie mindössze egy nap alatt!

A Destiny fejlesztői a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés miatt kezdett adománygyűjtésbe.

 

Február 6-án egy 7,8-as erősségű földrengés csapott le a törokországi Gaziantepre. Az AP szerint a területen 13,5 millió török ember él, és Szíriában is sokan érintettek „az évszázad katasztrófájában”. A kifejezés sajnos jogos: a természeti katasztrófában már több mint húszezer ember halt meg, és a világ sok pontjáról indultak mentőcsapatok a helyszínre (Magyarországról is, ám a Hunor nevű csapat már haza is érkezett azóta).

A Bungie a Bungie Foundation nevű alapítványán keresztül gyűjti az adományokat, és a Twitteren megköszönte a stúdiót támogató közösség segítségét. A legnagyobb szívűeknek jelzett közönség ugyanis huszonnégy óra alatt több mint 200 ezer dollárt adományozott. Megköszönte a jólelkűséget és a támogatást, ami tényleg példátlan mértékű, mert azért manapság nem olyan egyszerű a megélhetés (máshol is van infláció).

Ezen az oldalon van lehetőség adományozni. Bármekkora összeggel támogathatjuk a Bungie Foundation kezdeményezését. Aki több mint 25 dollárt (kb. 10 ezer forintot) ad, a Compassion Concentric emblémát kapja, amelyet kizárólag humanitárius segítségnyújtási erőfeszítésekre tervezett a stúdió. A Bungie a transzparencia elvét követve azt is nyiévánosan közli, hogy kiknek juttatja el a játékosok támogatását: a Direct Reliefet és az International Rescue Committee-t finanszírozzák.

Mindig öröm látni, ahogy a játékosok összeállnak, hogy támogassák a bajba jutott embereket, ugyanis az empátia erős tud lenni. Reméljük, hogy más cégek, stúdiók és kiadók is indítanak hasonló kezdeményezést, mert mégis egy súlyosan erős földrengésről van szó, amiben két kisvárosnyi ember veszítette életét (és az áldozatok száma sajnos még növekedhet is, ugyanis ki tudja, hogy hányan halhattak meg a romok alatt az utóbbi egy hét során, mivel kb. öt napig tud valaki életben maradni ilyen helyzetben, ezért érkezett haza a Hunor mentőcsapat is, hiszen most már nem sok értelme lett volna továbbra is próbálkozni).

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu