The Witcher 3: komoly vádak érték a CDPR-t a nudista jelenetek miatt!

A The Witcher 3 kapcsán a napokban kibontakozott bizarr történet újabb fordulatot vesz…

 

 

Nem vagyok benne biztos, hogy bárki is gondolta volna, hogy a CD Projekt Red belekeveredik egy nemi szervekkel kapcsolatos vitába. Ám a The Witcher 3-mal kapcsolatban pontosan ez történt az elmúlt napokban. A stúdió egyszerűen nem tudja a szőnyeg alá söpörni a saga ügyét. A múlt héten egy NSFW-kép járta be a közösségi médiát a The Crones of Crookback Bog-ról. Ezen teljesen meztelenül, az altesti tájakat is szabadon mutogatva láthatóak abban a jelenetben, amelyben embernek álcázzák magukat, amikor Cirivel találkoznak.

A CD Projekt Red gyorsan reagált erre a képre, és mindenkit tájékoztatott arról, hogy a kiegészítésük egy közösségi forrásból származó modnak köszönhető, amely a next-gen frissítés fejlesztése során csúszott át.

A stúdió a továbbiakban azt ígérte, hogy jelenleg „dolgoznak a javításon”. Azonban a történet egy új fejleménye komolyabb hangot kölcsönzött a helyzetnek.

Először a Kotaku számolt be róla: valaki azt állította, hogy a mod, ami átcsúszott, az az ő „Vaginas for Everyone” modjuk volt. Amit a CD Projekt Red az engedélye nélkül használta fel. Ez egy régebbi mod, amelyet a The Witcher 3 eredeti PC-s verziójához készítettek. Habár nem lehet megerősíteni, hogy a CD Projekt Red ezt használta fel a csúszáshoz, a készítő esküszik, hogy az övék. Állítólag fogalma sem volt róla, hogy a CD Projekt Red lecsípte a next-gen frissítéshez.

A CD Projekt Red még nem reagált erre a vádra, bár kérdéses, hogy a stúdió hány másik modot lophatott el potenciálisan, ha a vádak igazak.

A cég mentségére szóljon, hogy a next-gen frissítés megjelenése előtt azt állította, hogy minden modért, amit beépít, a készítőknek fizetni fog. Az a tény, hogy a „Vaginas for Everyone” modot eredetileg nem szánták a next-gen frissítésbe, azt is jelentheti, hogy ez egyszerűen csak egy önálló eset, amikor a CD Projekt Red véletlenül hozzáadott egy modot, amit nem kreditált. Akárhogy is, folyamatosan tájékoztatunk titeket, ha a stúdió hivatalos nyilatkozatot tesz.

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu