Szén-dioxid-tudatossá vált az Xbox Series és az Xbox One

Az új firmware frissítés jóvoltából a redmondi cég azt állítja, hogy az Xbox Series X, az Xbox Series S és az Xbox One környezetbarátabbá vált.

 

A Microsoft új rendszerszoftvert publikált az Xbox Seriesnek és az Xbox One-nak, ami több funkciót magával hozott. A Google Home érintőképernyős kezelés, a főmenüben a játék artworkjének eldugása csak a felszín kapargatása. Még ki lehet emelni a szén-dioxid-tudatos letöltéseket és frissítéseket, ami azt jelenti, hogy időzíthetjük ezeket az alacsony energiahasználati időszakokra (így nem napközben indítja el a letöltéseket), ami a korlátozott hozzáférés során tud segíteni, és akár a villanyszámlát csökkentheti. (Itt nem fogja, mivel a rendszerhasználati díj négyszerese az energiadíjnak, és eszük ágában sincs csökkenteni a piaci tényezők ellenére sem. Mert jobban teljesít!)

A poszt szerint ha a konzol be van dugva, csatlakozik az internethez, és rendelkezésre állnak a regionális szén-dioxid-intenzitási adatok, az Xbox az éjszakai karbantartási ablakban meghatározott időpontokra ütemezi a konzol játék-, alkalmazás- és operációs rendszerfrissítéseit, ami alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátást eredményezhet, mivel a villamos energia nagyobb hányada alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású forrásokból származik az elektromos hálózatból. Ez csökkenti a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőséget és a CO2-kibocsátást, és potenciálisan pénzt takaríthat meg. Kiválaszthatjuk, hogy mi működik a legjobban, és így módosíthatjuk a beállításokat. A kikapcsolt (energiatakarékos) állapotban akár 20-szorosára csökkenti az energiafelhasználást az alvó üzemmód opcióhoz képest. Minden két olyan konzol után, amely egy éven át az előbbi üzemmódra vált, egy évtizedig egy elültetett és megnövesztett fa által eltávolított szén-dioxid mennyiségével egyenértékű mennyiséget takarítunk meg.

A kezdőlapon a csempék kiválasztásakor a játék artworkje eldugható lett. Ha zavarónak találjuk őket, vagy egyszerűbb hátteret szeretnénk, megoldhatóvá vált, hogy egyszerű, egyszínű hátteret kapjuk. Ehhez irány a Beállítások > Általános > Személyre szabás > Saját háttér > Egyszínű és játékművészeti elemek. (Kicsit másképp hangozhat hivatalosan, ezért leírjuk angolul is: Settings > General >  Personalization > My background > Solid color and game art). Itt a jobb alsó sarokban található kapcsolóval lehet az elrejtést be- vagy kikapcsolni.

2019 óta a Google Assistant segítségével hangutasításokkal is vezérelhetjük a konzolt. A Google Home alkalmazást érintéses távirányítóként használhatjuk, így könnyen be- és ki lehet kapcolni a konzolt, navigálhatunk a képernyőn, és a médialejátszást vezérelhetjük.  Végezetül a barátinkkal gyorsan össze lehet rázódni egy csapatba. Eleinte véletlenszerűen kiválasztott felhasználók tesztelhetik ezt a funkciót. A konzolon válasszuk a Csapatok és beszélgetések fület, majd a csapat vagy csapat előzményei gombot, ahol megkapjuk a listát, és itt pillanatok alatt újra lehet indítani azt, amit anno használtunk, vagy egy újat is csinálhatunk, és ki lehet választani azt is, hogy kit hívunk meg. (Itt is leírjuk angolul: Parties & Chats > Party/Party History).

Nem rossz frissítés ez.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu