Videókártyás átverések az AliExpressen: nem érdemes spórolni! [VIDEO]

TECH HÍREK – Az AliExpressen az Nvidia GeForce RTX 2000-es sorozat érintett egy eléggé gusztustalan trükkben.

 

Ezúttal úgy próbálnak átverni minket, hogy átfestik a videókártyákon a memóriamodulokat. A Turing architektúrájú GPU-kkal kapcsolatban akkortájt a felhasználók a Micron memóriamodulokra gyanakodtak, és olajat öntött a tűzre, hogy az Nvidia később a GDDR6 modulokat a Samsungéra cserélte. Az eladók pedig tartanak attól, hogy a Micron modulos kártyákat nem tudják eladni, ezért trükköznek az átfestésükkel.

Az Nvidia GeForce RTX 2080 Ti megjelenésekor a felhasználók hibákat érzékeltek a kijelzőkön, vagy a kártya hirtelen tönkrement. Ezután lépett az Nvidia a Samsungra váltással, és a cég egy alkalommal sem mondta, hogy a Micron modulok hibásak voltak, és emiatt kellett gyártócseréhez folyamodni, és csak akkor kezdte szóba hozni az ügyet, amikor az RTX 2080 Ti Founders Edition GPU-i körül is felbukkantak a hibák, amikről nem a felhasználók tehettek: „A korai lapok korlátozott tesztmenetei okozták azokat a problémákat, amelyeket egyes vásárlók tapasztaltak az RTX 2080 Ti Founders Editionnel. Készen állunk arra, hogy segítsünk a problémákkal küzdő ügyfeleknek. Kérjük, látogass el a www.nvidia.com/support oldalra, ahol élőben cseveghetsz az Nvidia technikai támogató csapatával (vagy küldj nekünk e-mailt), és mi gondoskodunk róla,” mondta akkoriban a cég szóvivője.

Mint kiderült, a Micron nem nagyon volt nevezhető hibásnak, ugyanis később a Samsung chipjei is hasonló eredményeket produkáltak. Ettől függetlenül a kártyákat tömegesen használták cryptovaluták bányászatához, és a piac bezuhanása miatt azok a kártyák is a piacra dőltek. Paulo Gomes a lent beágyazott videójában megmutatta, hogy az RTX 2000-es sorozatú videókártyák a „kínai eBayen” rejtik, hogy Micron chipekkel felvértezettek. A termikus ragasztó eltávolítása után kiderült, hogy az 8RA77 D9WCW memória, azaz a kezdeti hibás gyártmány jutott el hozzá.

Ezért érdemes megbízható helyről használt kártyát venni. Vagy használt konfigot. (Az viszont nem fogja 8-9 évig húzni, de átmenetileg jó megoldás lehet. Vagy érdemes GeForce helyett Quadro kártyával próbálkozni… olcsó, kompromisszumos megldásnak pl. K620.)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu