Resident Evil 4 Remake: ezúttal nem lesz szokatlan kontroller mellé!

A 2005-ös Resident Evil 4-hez képest a 2023-as újragondolás kihagy egy kiegészítőt.

 

A Capcom akkortájt ugyanis egy láncfűrész-kontrollert hozott létre a forradalminak tekinthető játékhoz (a váll fölötti kameranézet, a QTE-k, továbbá a dinamikus kamera mind eltért az előző részekben látottaktól). Ez pedig érthető, ugyanis a játék első felében meggyűlhet a bajunk egy bizonyos karakterrel, aki lendületből le tudja szedni Leon fejét, ha óvatlan a játékos. Pont ezért volt kiváló ötlet, hogy a Resident Evil 4-hez a NubyTech GameCube-ra és később PS2-re is gyártott ilyen kontrollert.

A Game Informer elbeszélgetett Ampo Yasuhiróval (a Resident Evil 2 Remake rendezőjével) és Hirabayashi Yoshiakival (a Resident Evil 4 Remake producerével). A témák között megfordult a láncfűrész-kontroller is. Hirabayashi bevallotta, hogy a Capcom most is szeretett volna csinálni egyet, de minden erőforrásukat a játék fejlesztésébe öntötte, és talán máskor ha lehetőségük lesz, megcsinálhatják újra. Ha ez valóban be is következne, akkor szinte biztosra lehet menni abban, hogy a Capcom a PlayStation 5-ös és PC-s verzió számára hozná össze ezt a kontrollert. Persze nem kizárt, hogy az Xbox Series is támogatná ezt a kezelési metódust, viszont a PlayStation 4 esetében már inkább kétkednénk.

A Resident Evil 4 Remake amúgy pont ugyanabban a fura helyzetben van, ahogy a Street Fighter 6 is. Mind a két játék RE Engine-en fut, és mind a kettő kurrens-gen játék, és ennek ellenére érkezik PlayStation 4-re is. (Nem tartjuk kizártnak, hogy a Sony fizetett ezért, mert azért a PS4 mégis közel 120 millió eladást tudott összehozni.) A játék rendszerigényéről a minap írtunk, és nem kell tartani attól, hogy minden alkatrészt cserélni kéne PC-n (persze ha az már idősebb mint egy konzolgeneráció, akkor igen).

a Resident Evil 4 Remake március 24-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re. A láncfűrész-kontroller pedig talán sosem, de a Capcomot ismerve sosem tudni.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu